Tee trenni hommikul vara. Kui võimalik, üritan alati oma päevase treeninguga juba enne hommikusööki ühele poole saada. Nii vara ei ole aju veel päris värske ning vabandusi on raskem leida. Et ärkamist lihtsustada, panen äratuskella alati endast kaugele eemale, sest siis pean äratuskella helina välja lülitamiseks püsti tõusma. Kui olen juba püsti, on kergem liikvele saada.

Pane kõik asjad valmis. Mõnikord võib trenniisu kaduda juba lihtsalt seetõttu, et trenniasjad pole veel kokku pandud. Soovitan kõik vajalikud asjad juba eelmise päeva õhtul valmis seada. Siis ei olegi muud vaja teha, kui spordiriided selga panna või trennikott kaasa võtta. Jälle üks vabandus vähem!

Võta trenniasjad kaasa. Kui käid trennis õhtupoolikul, siis mine otse töölt või koolist spordiklubisse ning võta vajalikud asjad juba hommikul kaasa. Vahepeal koju tulles on tõenäosus suurem, et sinna jäädki, sest diivanilt on juba palju raskem ennast jälle püsti ajada. Mina söön enne trenni alati väikese eine, sest muidu leian hoopis ettekäände, et kõht on liiga tühi.

Lepi sõbraga kindel aeg kokku. Kui sul on treeningpartner, kellega koos sporti teed, siis lepi juba aegsasti kindel kellaaeg kokku. Sõpra ikka alt ei vea, ega ju? Pane ennast rühmatrenni kirja. Rühmatreeningute kohtade arv on piiratud, seega registreeri ennast juba varakult. Sel juhul ei taha sa oma kohast enam loobuda ja lähed kindlasti trenni.

Lihtsalt mine trenni ja ära mõtle nii palju! Paar tundi enne treeningu algust tulevad tahestahtmata igasuguseid mõtted pähe, kas trenn on ikka hea idee. Mina üritan need mõtted juba eos blokeerida ja teadlikult mitte nii palju treeningu peale mõelda — „Just do it“ nagu ütleb kuulus Nike reklaamlause!

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.