Päevakava:

13.45-14.00    Registreerimine
14.00-15.00    Tervisetreening ja süda - kardioloog, professor Margus Viigimaa
Regulaarne tervisetreening parandab oluliselt südame-veresoonkonna funktsiooni. Lisaks langeb südameinfarkti ja teiste kardiovaskulaarsete tüsistuste risk. Ületreening on südamele kahjulik. Südamelihas hüpertrofeerub, südame mass ja mõõtmed suurenevad.
15.00-16.00    Sportlase toitumisprobleemid ja lahendused - dotsent Kristjan Port
Millal muutub sportlane toidu suhtes teistsuguseks kui „tavaline" inimene? Milline on reaalne vajadus ja populaarsed müüdid? Milliseid toidulisandeid sportlased kasutavad? Millist efekti oodatakse, mida saadakse ja milles võivad olla riskid? Kas sportlik eriala mõjutab toiduvalikut ning söömist? Millest koosneb spordijook, valgukokteil, geelid jne?
16.00-16.20    Kohvipaus
16.20-17.20    Sagedamini esinevate vigastuste ennetamine ja füsioterapeutiline lähenemine - füsioterapeut Liivia Raudsik
Aktiivse eluviisi ja regulaarse treeningu vajalikkus terviseprobleemide ning haiguste ennetamiseks. Sporditegemisega kaasnevate enamlevinud skeleti-lihassüsteemi ülekoormusvigastused. Füsioteraapia roll nende ennetamises ja ravis.
17.20 - 17.30  Seminari kokkuvõte, tunnistuste jagamine

Seminari toimub Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudis, Tallinnas, Tondi 55.

Registreerimine: www.tlu.ee/tsi või e-posti teel katrin.soidra-zujev@tlu.ee kuni 30.04.2014. Palume näidata osaleja nimi ja isikukood, telefon ja e-post ning asutus koos täpse registrinumbri ja aadressiga, kellele arve väljastada. Osalustasu 16€.

Seminari korraldavad TLÜ Terviseteaduste ja Spordi Instituut ja Eesti Spordimeditsiini klaster SportEST koostöös Eesti Perearstide Seltsiga.