Loengus räägitakse jalgratturi erialasest võimekusest, millest see koosneb, kuidas seda hinnata ja arendada. Kas, miks, kuidas ja millal peaks jalgrattur tegelema jõutreeninguga oma võimekuse tõstmiseks? Kuidas planeerida oma treeninguid, kuidas erinevaid treeningu komponente omavahel kombineerida ja ajastada?

Toimumiskohaks Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituut, Tondi 55, Tallinn. Loeng kestab ca 1,5 h. Osavõtutasu on 5 eurot (maksmine kohapeal, sularahas). Registreeri loengusse: katrin.soidra-zujev@tlu.ee.  

Lektor Indrek Rannama on igapäevaselt ametis Tallinna Ülikoolis Terviseteaduste ja Spordi Instituudis  teadurina, teostab laboris kehalisevõimekuse teste, viib läbi ja nõustab rattasõidutehnika ja -asendite analüüse. Aastast 1995 tegutseb ta jalgrattaspordi treenerina ning on juhendanud nii noori kui ka eliitsportlasi. Lektorina on Indrek Rannama esinenud erinevatel kursustel ja koolitustel ning avaldanud jalgrattaspordialaseid teaduslikke publikatsioone. Jalgratturina on ta tulnud kahekordseks Eesti meistriks ja mitmekordseks medaliomanikuks erinevatel maanteesõidu aladel ning kuulunud Eesti rahvuskoondisesse.

Loeng toimub koostöös Eesti Spordimeditsiini klastri SportEST ja Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudiga loengusarjas TREENI TEADLIKULT

Järgmiste teisipäevade loengud on:
25.03 Kuidas ma peaksin valmistuma 2014.a. jooksuvõistlusteks? - Jooksutreener Ahto Tatter
01.04 Rattaharrastusega kaasnevad terviseprobleemid ja vigastused - taaskord teadur Indrek Rannama 

Lisainfo, otse registreerimise ling ja kõikide mai lõpuni loengute info: http://www.tlu.ee/harrastus  

2014 on Eestis Liikumisaasta! Mõtestame oma treeningu, nii teeme seda mõnusamalt!