Sellekohastele küsimustele vastas Baltika kvartalis asuvas Kehastuudios töötav LPG poolt diplomeeritud spetsialist Krislin Kuuskemaa.

Mis siis täpsemalt on LPG spordimassaaz ja miks seda tehakse?

LPG spordimassaaz on Prantsuse ettevõtte LPG Systems poolt välja arendatud hooldusprogramm lihaste seisundi säilitamiseks, spordivigastuste ennetamiseks või vigastustest taastumise kiirendamiseks. Tugeva pingutuse käigus (nt treeningul või võistlustel) kaotavad lihased jõudu. Peale suurt koormust koheselt teostatud LPG spordimassaaz vähendab oluliselt koormusjärgset lihaspinget ja taastab kiiresti osa kaotatud lihasjõudlusest.

Spetsiaalselt loodud programmid töötavad eesmärgiga taastada keha sidekoe häireid ja vigastusi. Hooldus viiakse otse lihaste ja neid ümbritsevate kudedeni, suurendades antud piirkonnas vereringet, vähendades efektiivselt piimhappe taset ja lihasjäikust. Hooldus muudab keha liikumise optimaalseks, stimuleerib passiivselt lihaseid ja varustab neid hädavajalike toitainetega.

Kas see on kehale kasulik enne koormust?

Lihaste ettevalmistamisel treeninguks või võistluseks, aitab LPG seadmega läbiviidav spordimassaaz lisada lihastele tugevust ja elastsust. Enne treeningut või võistlusi teostatud LPG massaaz võib aidata vältida ka võimalike vigastuste teket. Mujal maailmas kasutatakse spordimassaazi tõhusalt ka lihastraumadest ja rebenditest taastumisel.

Mis LPG täpsemalt on ja kuidas massaazi teostatakse?

LPG lühend tuleb selle väljaarendaja nimest ning on tänaseks üle 20 aasta esindatud enam kui 110-s riigis massaaziseade. Masinaid on erinevaid. Mina kasutan oma igapäevatöös salongis LPG Integral nimelisi aparaate. Sisuliselt on tegemist spetsiaalsete rullikute ja vaakumi koosmõjul tekitatud efektiga. Täpselt nagu ka tavamassaazi puhul, peab ka LPG seadmega spordimasaazi läbiviia iga erineva kehaosa puhul täpselt teadma, kuidas ja mis suunas massaazi teostada. Seansside pikkus on enamasti 45 minutit, aga varieeriuv tulenevalt sportlase soovist nagu traditsiooniline spordimassaazki.

Kes võiks kasutada LPG massaazi?

Kui seni on meie Kehastuudios LPG kasude nautijad pigem naised tselluliidi raviks ja keha ümbermõõtude vähendamiseks, siis viimasel aastal kahel on Baltika kvartali LPG massaazi seadnus järjest enam samme mehed. Peamiselt seetõttu, et LPG spordimassaaz on tihti tugevam kui massöör jõuab oma kätega teha ja seega on mehed andnud rohkelt tagasisidet, et nad tunnetavad efektiivsemat lihashooldust.

Lisaks kiirendab LPG ainevahetusprotsesse, mistõttu on valdav enamus kliendid 30+, kui meie seedimine hakkab aeglustuma.

Kas on olemas ka mingisuguseid vastunäidustusi, mille puhul ei tohiks inimesele LPG spordimassaazi teostada?

Jah, ikka nagu ka enamike erinevate massaazise puhul. Kindlasti ei tohi LPG massaazi teha raseduse ajal. Vähem levinud seisunditest tooks välja ägedad põletikulised haigused, perifeerse vereringe häiretega diabeet ja loomulikult rasked südame- ja neeruhaigused. Ka antikoagulantravi ja üldised pahaloomulised protsessid kehas on need, mille puhul LPG protseduure ei tohiks võtta.

Kui Eestis pole LGP veel nii tuntud protseduur, siis mujal maailmas kasutatakse seda palju, seetõttu võib lugeda selle kohta internetist rohkelt inglise keeles või tulla meie salongi proovima.