Loengus saab osaleja ülevaate üldistest venitamise tõeks pidamistest, erinevatest liikidest ja sooritustest, mis vahelduvad ka praktiliste näidetega.
Vastuse saavad küsimused:
- kas viimasel ajal paljuräägitud venitamine on tervisele ohtlik või ohutu
- millised on tegelikud faktid
- kuidas mõjutab venitamine keha ja sportlikku tulemust
- kellele on venitamine mõeldud
- milleks ja millal sellega tegeleda?  

Toimumiskoht: Tallinna Ülikooli (TLÜ) Terviseteaduste ja Spordi Instituut, Tondi 55, Tallinn.
Kestvus: ca 1,5 h, st 18.00-19.30.
Osavõtutasu: 5 eurot (maksmine kohapeal, sularahas).
Registreerimine: kuni 20.05 kl 15.00 katrin.soidra-zujev@tlu.ee, edastades ees ja perekonnanime. 

Lektorist: Indrek Tustit on üks tunnustatumaid Eesti füsioterapeute, kes on fokusseerinud nii tipp- kui harrastussportlaste terviseseisundi parandamisele, vigastuste ennetamisele ning kiiremale taastumisele.
Tustit on lõpetanud Tartu Ülikooli füsioteraapia eriala ning täiendanud end erialaselt rohkesti välismaal, andes neid teadmisi edasi seminaride vormis ka Eesti kolleegidele.
Lisaks juhib ta koos füsioterapeutide Katre Lust-Mardna ja Lauri Rannamaga Füsioteraapia Kliinik OÜ-d (www.füsioteraapia.ee) ning peab füsioteraapiaalaseid loenguid füsioterapeutidele, spordiarstidele, ortopeedidele, perearstidele jt.
Laiemale üldsusele on Indrek tuntud kui Gerd Kanteri füsioterapeut.

Loeng toimub kolmas aasta jooksvas loengusarjas TREENI TEADLIKULT.
Treeni teadlikult sari on harrastussportlastele ja nendega tegelevale personalile ning noorsportlaste lastevanematele suunatud teisipäeva õhtused lühiloengud, mis toimuvad kevadeti ja sügiseti.
Loengusarja teemad koostavad ja lektorid valivad sarja korraldajad: Eesti Spordimeditsiini klaster SportEST ja Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituut. 
20.05 venitamise loengu puhul on tegemist on sarja selle kevade viimase loenguga. Sügisel jätkub teisipäeviti loengusari. Sügiseste teemade ja lektorite ettepanekud on oodatud katrin.soidra-zujev@tlu.ee hiljemalt juuli lõpuks.
Selle kevade osad loengud on korraldajad Delfi TV abiga filminud. 1,5 tunnised loengud on leitavad sarja üldinfo jaluses: http://www.sport.ee/et/teated/treeni-teadlikult2014

Käesolev aasta on Eestis Liikumisaasta 2014. Korraldajad soovivad suvist tervislikku, teadlikku ja mõtestatud liikumist ning ootavad sügisel taas ühiselt teisipäeva õhtuid veetma!