Vastus on lihtne, see köidab lihtsuse ja tõhususega! EMS-meetod ja tehnika pärineb Saksamaalt, kus selle kohta on aastate jooksul mitmeid uurimusi tehtud. Juba möödunud sajandi keskel tehti arvukaid katseid elektrisignaalidega. Elektroteraapia on ennast ammu meditsiinis õigustanud teraapilise meetodina, mis aitab seljavalude puhul, südamepuudulikkuse puhul, aitab vaagnapõhja lihaseid tugevdada, mis parandavad ka suguelu.

Treeningud klubis Justfit erinevad oluliselt harilikust sporditegemisest: pole tavalist jooksmist, raskuste tõstmist, venitusi. Elektroodid, mis on kinnitatud spetsiaalsele vestile ja mansettidele, treenivad lihaste kokkutõmmete abil kõiki, isegi kõige väiksemaid lihaseid. Ja aega kulub kõigest 20 minutit, mille mõju vastab 8 treeningkorrale, igaüks 45 minutit, harilikul trenažööridel treenimisel. Lihased tõmbuvad kokku umbes kaks tuhat korda minutis, seetõttu ei soovitata pikemaid treeninguid, sest harilikus fitnessi-klubis treenitakse iga lihasgruppi eraldi, aga EMS puhul töötavad korraga kõik lihased.

Niisiis, alustame riietusest. Vest ja mansetid niisutatakse eelnevalt veega. Treeningu ajal peavad nad jääma niisketeks ja juhtima elektri-impulsse. Algul ei tundu protseduur kuigi meeldiv, kuid see tundmus möödub kiiresti. Kui vest on seljas, kinnitatakse sellele elektroodid, mis ühendatakse vooluvõrguga modulaatori kaudu. Esimeste sekundite jooksul keha justkui kastetakse kestva impulsiga. Seda on vaja, et lihased valmistuksid järgnevateks kokkutõmmeteks. Tundmus: kerge vibratsioon meeldiva kipitusega. Mõned hakkavad seejuures tahtmatult naerma.

Sel viisil võimaldab EMS parandada lihastevahelist koordinatsiooni ja toimib neile lihaskiududele, mis harilikul treeningul jäävad praktiliselt kättesaamatuks (kokku on haaratud ligi 530 lihast). See võimaldab oluliselt tõsta lihastoonust või lisada lihasmassi tunduvalt lühema ajaga. Samas ei survestata veresooni ega liigeseid, mis toimub tihti harilikel treeningutel.

EMS-treeninguid saab hästi ühendada muu spordiga (jooks, ujumine, jooga, trenažöörid jms) ning see võib olla suurepäraseks täienduseks. Enne pealehakkamist küsige klubi Justfit treenerilt võimalike vastunäidustuste kohta. Rahustuseks olgu öeldud, et mingeid ebaloomulikke mõjusid organismile sel meetodil ei ole, kuna treener valib igaühele individuaalselt koormuse vastavalt probleemidele ja soovidele, järk-järgult suurendades intensiivsust ja lisades uusi harjutusi. Lähtudes kliendi soovidest, vanusest ja füüsilisest ettevalmistusest, seab instruktor trenažööril koormust ja valib harjutusi.

Isegi nendele, kel on soov oma keha täiustada, kuid pole piisavalt aega jõusaali sagedaseks külastamiseks, võib see meetod olla suurepäraseks alternatiiviks ja olukorrast väljapääsuks. Noored emad saavad oma lapse nii pooleks tunniks hoidjale jätta ja ennast vormi ajada. Ärimehed, kellel jääb enda jaoks katastroofiliselt vähe aega, võivad alati leida 20 minutit nädalas ja pühendada need oma tervisele. Eakatele inimestele on EMS tõhusaks kogu keha treeninguks ja enesetunde parandajaks. Tüdrukutele, kes tahavad vabaneda tselluliidist ja kaalu langetada, annab EMS kiire tulemuse, vähendades rasvkude kogu kehal ja parandades nahka tuharatel ja rinnal.

Esmapilgul võib ühe treeningu hind personaalse treeneriga klubis Justfit ära hirmutada, kuid see osutub palju soodsamaks, kui võrrelda arvukate individuaaltreeningutega jõusaalis.

Justfit Exclusive Clubi mees- ja naiskond ootab teid rõõmuga külla proovitreeningule! Klubi asub kesklinnas aadressil Ahtri 6a. Proovitreeningule tulekuks peab aja varem kinni panema. Seda saab teha, helistades telefonile 644 0507. Üksikasjalikuma info leidmiseks külastage meie internetilehte www.justfitclub.ee

Jaga
Kommentaarid