Kui novembris alustas Eesti Spordimeditsiini klaster SportEST teavitustööd spordiklubides sportivate inimeste seas, suunates neid tervislikumalt sportima, siis seekordsel LES MILLS üritusel on kaasatud spordimeditsiini spetsialistid tegemaks teavitustööd aeroobika treeneritele ja instruktoritele. 
Audentese Spordikeskuses toimuval üritusel pakutakse osalejatele võimalust läbida tervise kiirkontrolle ja saada ka tervisealast nõustamist. Peamised nõustamise valdkonnad on enamlevinud spordivigastused, nende esmaabi, venitamise põhimõtted, alaseljavalude vältimine ja leevendamine, jala tervisest tulenevate probleemide lahendamine.
Soovijatele jaotatakse ka praktilisi infomaterjale. Näiteks tutvustatakse üritusel labori- ja spordiarstide poolt välja töötatud vereanalüüsi paketti, mida võiks iga harrastussportlane endale aastas korra teha, et saada ülevaade oma organismi seisundist, võimalikust ülekoormusest jms.

Kogu laupäevase päeva vältava ürituse raames on osalejatel võimalus proovida erineva suunitlusega Les Mills rühmatreeninguid. Rühmatreeninguid asuvad läbi viima ürituse tarvis spetsiaalselt Eestisse kutsutud seitse Les Millsi staar-treenerit Euroopast. Päeva jooksul toimub kuus erinevat trenni. Programmi alustatakse neist ilmelt populaarseima BODYPUMP®-ga. Kindlasti on põnev ja huvitav kauus kerelihaste treening CXWORX™ ja esmakordselt Baltikumis esitletav SH`BAM™-i. 
Selle aastasel LES MILLS FITNESS EXPLOSION-il on osalemas ka enam kui 100 instruktorit ja huvilist Lätist, Leedust ning Põhjamaadest.
Les Mills Fitness Explosion

Les Mills on Uus-Meremaalt pärit suurim ja populaarseim rühmatreeningute viljeleja maailmas. Les Mills on loonud 11 rühmatreeningut, mida külastavad iganädalaselt miljonid inimesed üle maailma, rohkem kui 70 riigis ja 13 000 spordiklubis.
Üritus on mõeldud kõikidele spordisõpradele, kes peavad lugu aktiivsetest ja tervislikest eluviisidest.
Piletid üritusele on saadaval Piletilevi müügipunktidest üle Eesti, internetist (www.piletilevi.ee) ja suurematest spordiklubidest üle Eesti. Üks pilet kehtib kõikidel treeningutel.