Füsioterapeudi tööks on inimese funktsionaalsete võimete hindamine, nende parandamine ja inimese nõustamine. Lihtsamate tugiliikumisaparaadi probleemide puhul tasub pöörduda füsioterapeudi poole, kes teostab füsioterapeutilise hindamise ning vajadusel koostab teraapiakava. Füsioterapeudi abiga saab kiirendada oluliselt ka vigastusest taastumist. Funktsionaalsete võimete parandamiseks kasutab füsioterapeut kehalisi harjutusi, massaaži ja erinevaid füüsikalise ravi meetodeid.

Eestis on loodud  aastal 1999 aasta vabatahtlik ühendus Eesti Füsioterapeutide Liit. Liidu tegevuse eesmärgiks on liidu liikmete huvide kaitsmine ja erialase professionaalsuse tõstmine ning eriala tutvustamine ja propageerimine. Eriala järelkasvu tegevuse kordineerimiseks on lisaks olemas ka Eesti Füsioteraapia Üliõpilaste Selts.

Oma tähtpäeval on SEB Tallinna Maratonil tegutsemas 10 Fysioparki ja Spordihoolduse füsioterapeuti, kes pakuvad maratoonaritele mõeldud alal jooksu lõpetanutele lihaselõdvestuseks manuaalfüsiteraapia lühiseansse, kompressioonmasina seansse ja diatermia protseduuri ning huvilistel on võimalik ka minna jäävanni. Samuti pakutakse tasuta nõustamist. Vabaduse väljakule on Eesti Spordimeditsiini klastri SportESTi eestvedamisel eraldi loodud spordimeditsiiniala, kus teiste seas õpetab füsioterapeut Lauri Rannama huvilistele kinesioteipimise algtõdsid ja põhivõtteid. Lisaks jagatakse infomaterjale venitamisest, alaseljaharjutustest, kinesioteipimisest ja spordivigastuste ennetamisest.

SportEST on loodud koostöös erinevate spordimeditsiini ning tugi- ja lisateenuseid pakkuvate asutustega. Peamise eesmärgiga vähendada sporditraumasid, pakkuda kvaliteetset spordivigastuste ravi ja parandada taastumist.

Klastri peamiseks eesmärgiks maratonil on terviseedendus, kus läbi teavitustöö soovitakse vähendada sporditraumasid, muuta tervisekontroll ja ravi efektiivsemaks, mis tagab parema sporditulemuse.

Tervisliku sportimise alased artiklid, seminarid jms on koondatud SportEST koduleheküljele www.sport.ee ning Delfi Sport alamrubriiki Spordimeditsiin.

Projekt ja esmakordne spordimeditsiiniala spordiüritusel on kaasrahastatud SportESTi eestvedamisel EASi kaudu Euroopa Regionaalarengu Fondist ja Tallinna Linnavalituse Spordi- ja Noorsooameti abil.