Loengusarjas käsitlevad tunnustatud spetsialistid teemasid, mis annavad osalejatele teadmisi jooksutreeningute planeerimisest, treeningmetoodikast, jooksmise tehnikast ja taktikast, jooksvõistlustel osalemisest, mitmekülgsest kehalisest ettevalmistusest jne. Lisaks loengutele toimuvad ajavahemikul 22.05 – 19.06 ka praktilised tunnid erinevate treeningharjutustega tutvumiseks (mäkkejooks, fartlek, kross, lõigud) ja jooksutehnika parandamiseks.

26. märtsil alguse saava loengusarja avaloengu peab kirglik jooksusõber, TÜ Kliinikumi juhatuse liige Mart Einasto, kes annab soovitusi, kuidas kujundada jooksuharrastusest elustiili. Loengu sarja raames esinevad veel näiteks Kristjan Port, Ott Kiivikas, Margus Pirksaar, jpt.

Loengud toimuvad 26. märtsist kuni 04. juunini igal teisipäeval algusega kl 18:00 aadressil Tondi 55, Tallinn.

Esimene loeng 26.märtsil on teemal: Kuidas kujundada jooksuharrastusest elustiil? - lektor Mart Einasto, TÜ Kliinikum

Vaata loengusarja tutvustavat videot SIIT, kus ühe minuti loengus räägib Terviseteaduste ja Spordi Instituudi direktor, dotsent Kristjan Port, kuivõrd oluline on vähem istuda ja rohkem liikuda.


Lisainfot loengusarja programmi, registreerimise ja praktiliste tundide kohta on leiate aadressilt: www.sport.ee/et/loengud_jooksuharrastajatele või www.tlu.ee/tsi

Loengusari viiakse läbi Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudi eestvedamisel ja koostöös Eesti Spordimeditsiini klastriga.

Loengusarja TREENI TEADLIKULT tegevust toetavad Eesti Olümpiakomitee, Ühendus Sport Kõigile ja TALLINN LIIGUB.