„See on olnud Võru spordiüldsuse ammune soov, et esindusliku sisehalli ja staadioni kõrval arendataks meil välja ka kvaliteetsed sportimistingimused vabas looduses,“ ütles Võru linnapea Jüri Kaver.

Eesti-Läti-Vene piiriülese koostööprojekti raames ongi järjekordne samm selle poole astutud ning 4. juunil algusega kell 13 leiab aset Kubija terviseradade harjutusväljaku pidulik avamine.

Nüüd on Kubijal võimalik kvaliteetsetes tingimustes läbi viia mitmekesine, põhjalik, enamikku tähtsamaid lihasgruppe hõlmav treeningprogramm, teha venitusharjutusi jne. Lisaks on mõned trenažöörid paigutatud ka rolleriraja äärde, üks neist on spetsiaalselt mõeldud kasutamiseks eakamatele spordisõpradele. Tööde maksumuseks kujunes 51 269 eurot.

Kubija harjutusväljak on Kaveri sõnul osa Eesti-Läti-Vene piiriülesest koostööprojektist, mis hõlmab ka teisi olulisi investeeringuid Võru puhke- ja sporditaristu arendamisel. „Näiteks Kubija rolleriraja ühendamine Kose-Haanja kergliiklusteega, Kubija keskuse abihoone ehitus, rajahooldustraktori soetamine,“ lausus Kaver.