1. mail kell 12 stardib ligi 3000 inimest ümber Viljandi järve jooksule ning kepikõnnile. Ligi 12 kilomeetrine järvejooks on Eesti kõige pikemate traditsioonidega rahvajooks, mille osavõtjaskond on sel sajandil pidevalt tõusnud.

Et tänavu selgitatakse Viljandi järvejooksul Eesti esimesed välishooaja jooksumeistrid, siis on starti oodata ka suurt hulka riigi parimaid kesk- ja pikamaajooksjaid. Võitja saab Eesti meistri tiitli krossijooksus.

Suurem osa startijatest on harrastajad, kelle hulgas on hulgaliselt neidki, kellele ümber Viljandi järve jooks on aasta vältel ainus rahvaspordivõistlus, millest osa võetakse.

1928. aastal esimest korda stardi saanud jooks on tänavu kavas 84. korda. Rajale on minemas ka mehi, kellele tänavune start on järjekorras juba enam kui poolesajas.

«Senine registreerijate arv näitab, et huvi ümber Viljandi järve jooksu vastu on rõõmustavalt suur,» hindas Viljandi linnapea ja tänavuse jooksu korraldustoimkonna juht Loit Kivistik.

Ümber Viljandi järve jooksule saab end interneti teel kirja panna aadressil www.sportinfo.ee ning registreerimine kestab reede hilisööni.

5. mail kell 12 antakse Viljandi staadioni esisest parklast start teisele suurele rahvaspordiüritusele ehk Mulgi rattamaratonile. Tavapäraselt on Viljandist alguse saav rattasõit avapauk kogu suve vältavale Eesti rattamaratonide sarjale Samsung Estonian Cup.

Maratonile on oodata ligi 2000 osalejat, kes valivad vastavalt vanusele ja ettevalmistusele võistlemiseks kas 60 kilomeetri pikkuse põhisõidu, 35 kilomeetrise poolmaratoni või lastesõidu. Tänavu saavad põhisõidul osalejad panna oma oskused proovile ka lumes väntamises, sest suure tõenäosusega ei sula lumi rajalt mai alguseks.

«Traditsiooniliselt on Mulgi rattamaraton aasta esimene suur võidusõit. 5. maiks tunnevad sajad ratturid võistlusnälga ning soovivad mulluste konkurentidega taas jõudu katsuda,» selgitas Viljandimaa metsadel, põldudel ja matkaradadel kulgeva maratoni populaarsust Viljandi rattaklubi president Veiko Šmidt.

Mulgi rattamaratonile saab end kirja panna aprilli lõpuni veebiküljel estoniancup.ee.