Mullu kevadel asutatud Tartu taliujujate ja -suplejate seltsi juhtiv ekssuusataja Vladimir Šokmann, kel pikk kogemus jäises vees tervislikust supluseset ja ujumisest, kutsus uue aasta tähistamiseks regulaarselt treenivad kaaslased Emajõelinna vana ujula juures olevasse jääauku alanud aastat tervitama.

23 vaprat taliujujat tähistas 2013. aasta algamist tosin tundi peale aastavahetust Tartu puna-valge plagu lehvides. "Te olete meiega võrreldes veel algajad, alustasite mullu sügisel kanalis treenimist ja karastumist, meil on siin staažikam mees Miša, kes üle 20 aasta on jõejäässe augu teinud, et külmal ajal supleda," tervitas Šokmann TriSmile taliujujaid. Ta lisas, et enamasti käiakse jääaugus hommikuti enne tööle minekut, päeva jooksul käib jões suplemas vähemalt 20 inimest.

"Ujumine on oluline triatloniala. Sageli on võistluste ajal vesi üsna jahe. Talvine regulaarne treening on emotsionaalne hea ettevalmistus triatlonihooajaks, see annab eelise triatlonil ujuda pikka maad ka ilma kalipsota. Talvel vee jäätumise tõttu pikalt ujuda ei saa, kuid kestvalt külmas vees olla küll," kostis triatleet Margus Püvi TriSmilest, kes läks peale riietumist koos kaaslastega väikesele jooksuringile. "Kerge jooks enne ja pärast vette minkeut on toniseeriv ja mõnus. Enne vette minkut ei tohi keha küll higine olla," soovitas ta teistelegi lõdvestavat jooksu.

1. jaanuaril koos suplemas käinute seas oli rohkesti triatloniharrastajaid, samuti harrastussuusatajaid. Kuus neist nautis uue aasta saabumist südaööl raketisajus otse Anne kanali jääaugust.