Palaval keskpäeval suutis ümber Pühajärve kõige kiiremini joosta Tšerepannikov, kes läbis 10,7 kilomeetri pikkuse distantsi ajaga 34.54, kirjutab Jooksuportaal. Kaks järgmist kohta läksid idanaabritele Venemaale. Teiseks tuli võitjale 12 sekundit kaotanud triatleet Vladimir Turbajevski ja kolmandaks ajaga 35.31 Ivan Kalašnikov.

"Jõudu oli küll, aga tekkis hapniku puudus ja jalg ei liikunud kiiremini, kuigi oleksin tahtnud. Hingeldasin nagu loom. Üritasin Turbajevskit maha raputada, aga ta pidas ilusti vastu. Mäest alla joostes paistis, et ta jääb natuke maha, kuid tõusul võttis uuesti järgi. Nii otsustasin jätta kõik lõpu peale ja spurtida viimasel 500 meetril," rääkis Tšerepannikov Jooksuportaalile.

Ta tunnistas, et palavaga ei suuda hästi joosta. Lisaks pole organism veel palavaga harjunud, sest seni on treeningud toimunud jahedas. Vaatamata ilmale suutsid esimesed mehed joosta kilomeetreid keskmiselt 3.16-ga. Kahe järvejooksu kokkuvõttes on kindel liider Tšerepannikov. 27. juulil on kavas sarja kolmas osavõistlus - 17 km pikkune suvejooks ümber Saadjärve jooks.

Naistest võitis jooksu venelanna Arina Šulgina ajaga 38.32. EM-iks valmistuv Evelin Talts (Stamina Arcotransport tiim) lõpetas teisena ajaga 41.27. Kolmanda koha sai Kaisa Kukk (Sparta) 42.21-ga.

"Venelanna, kes võitis, pani kohe stardist hooga eest minema. Ma võtsin jooksu tempotreeninguna. Kasutan rahvajookse treeninguks, sest trennis jooksen nagunii üksi," ütles Talts Jooksuportaalile.

Kuni viienda kilomeetrini jooksis ta Kaisa Kuke järel, olles umbes 80 meetri kaugusel. Pärast seda Kuke tempo rauges ja Talts möödus temast. Evelin Talts ei plaani enne EMi välismaale treeninglaagrisse minna ja harjutab kodus. Järgmise stardi teeb ta Saadjärve jooksul.

"Eesti meistrivõistlustel plaanin praegu võistelda takistusjooksus, et särtsu juurde saada," mainis Talts. Pärast seda lööb ta kaasa Pühajärve triatlonil, kus aitab oma võistkonda 10 km jooksus.

Kokku jõudis Pühajärvel finišisse 735 jooksjat.

Ümber Pühajärve jooksu tulemused