Sel hooajal on oluliseks muudatuseks Credit24 Rahvaliiga sarja esmakordselt lisandunud C-tugevusgrupp, kuhu registreerus 51 võistkonda (22 nais- ja 29 meeskonda). „C-tugevusgrupp on mõeldud võistkondadele, kes on võrkpalliga tegelenud vähest aega või ei tunne end veel palliplatsil nii kindlalt, et võtta mõõtu kogenenumatega. Samuti saavad C-tugevusgrupis kaasa lüüa mängijad, kes on B-grupis vahetusmeesteks,“ selgitas uue tugevusgrupi loomist Credit24 projektijuht Mihkel Sagar.

A-tugevusgrupis, mille moodustavad Credit24 Rahvaliiga kõige tugevamad võistkonnad, osaleb sel aastal 8 meeskonda ja 7 naiskonda. Võrreldes eelmise hooajaga on meeste võistkondi mõnevõrra vähenenud. Paar eelmisel aastal A-tugevusgrupis osalenud meeskonda liikusid edasi esiliigasse. Osad siirdusid tagasi B-tugevusgruppi. Uue tulijana A-tugevusgrupi meeste hulgas on „Läätsed.com“ meeskond. Eelmisel aastal osalenud kuuele A-tugevusgrupi naiskonnale tuli sel hooajal põnevust juurde lisama võistkond „Peetri sõbrad“ kes eelmisel aastal saavutas hea tulemuse B-tugevusgrupis.

Kõige enam osalejaid on jätkuvalt Tallinnast ja Harjumaalt, kust kolme tugevusgrupi peale on 83 võistkonda (54 meeskonda ja 29 naiskonda). Rohkete võistkondadega on esindatud ka Tartu- ja Pärnumaa. Credit24 Rahvaliiga hooaeg kulmineerub finaalturniiriga 27. aprillil 2013. aastal, kus osalevad kõikide tugevusgruppide 4 parimat võistkonda.