SEB Tallinna Maratoni ja Sügisjooksu stardipaik asub Draamateatri juures Pärnu maanteel, finiš ja võistluskeskus Vabaduse väljakul. Kavas on klassikaline maratonijooks (42,195km), poolmaraton (21,1km) ning 10 km jooks ja kepikõnd/käimine. Maratoni distantsil peetakse ühtlasi Eesti meistrivõistlused.

SEB Tallinna Maratonile ja Sügisjooksule eelneval päeval, 10. septembril, saavad alates kella 14.00st pisemad jooksusõbrad osaleda Haribo lastejooksudel Vabaduse väljakul. Lastejooksudele registreerumine toimub kohapeal, osalemine on tasuta. Traditsiooniliselt lippavad koos lastega rajal Tibu ja Jäpe ning Haribo karu. Lastejooksude eel, kell 13.00, esineb Getter Jaani.

SEB Tallinna Maratoni avatseremoonia leiab aset kell 18.00 – avamisel antakse kätte maratonifavoriitide stardinumbrid ning esineb ansambel Outloudz.

Tallinnas on tulemas läbi aegade Eesti suurim rahvaspordiüritus. Tänase seisuga on SEB Tallinna Maratoni kõikidele distantsidele registreerunud juba ligi 10 000 osalejat (mis on 2000 inimest rohkem kui mullu samal ajal) ja registreerimine jätkub. Maratonidistantsile on end kirja pannud rekordiliselt üle 1200 inimese.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) ja Sihtasutus Tallinn 2011 toel on Tallinnas toimuv Baltimaade suurim rahvaspordiüritus pälvinud laialdast huvi ka mujal maailmas. SEB Tallinna Maratonile ja SEB Tallinna Sügisjooksule on hetkeseisuga tulemas osalejaid tervelt 31 riigist. Esindatud on sellised tuntud jooksumaad nagu Keenia, Etioopia, Hispaania, USA ja Portugal. Arvukalt on osavõtjaid tulemas naaberriikidest Lätist, Soomest ja Venemaalt.