Pühapäeval, 12. septembril toimuvale rahvaspordi suurüritusele on juba praeguseks registreerunud üle 5000 liikumisharrastaja, mis on veidi enam kui mullusel rekordilise osavõtuga rahvaspordipeol samal ajal. Soodusregistreerimine kestab kuni 31. augustini. Vähemalt kümneliikmelised kollektiivid saavad eriti soodsa hinnaga kirja panna selle nädala lõpuni - 15. augustini. Registreerida saab internetiaadressil www.jooks.ee

SEB XI Tallinna Sügisjooksu ja SEB Tallinna Maratoni stardipaik asub Draamateatri juures Pärnu maanteel, finiš ja võistluskeskus on Vabaduse väljakul. Kavas on 10 km jooks ja kepikõnd/käimine ning esmakordselt klassikaline maratonijooks - 42,195 km. Maratonijooksus peetakse ühtlasi Eesti meistrivõistlused. Pisemad jooksusõbrad saavad osaleda Haribo lastejooksudel, mis toimuvad 12. septembril alates kl 10 Hirvepargis. Lastejooksudele registreerimine toimub kohapeal ja on kõigile lastele tasuta. Lastega koos lippavad traditsiooniliselt Tibu ja Jäpe, Viking Ville ning Haribo karu.

Kuu aega enne suurüritust võib tõdeda, et Tallinnas on tulemas Eesti ajaloo suurim rahvusvaheline maratonijooks. 12. augusti seisuga on SEB Tallinna Maratonile registreerinud üle 700 osaleja, 10 km distantsile on hetkel kirja pannud üle 4300 jooksusõbra ja harrastaja. Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) „rahvusvaheliste ürituste ja konverentside toetamise" meetme toel on Tallinnas toimuv Baltimaade suurim rahvaspordiüritus pälvinud laialdast huvi ka mujal maailmas. Juba praeguseks on SEB Tallinna Maratonile ja SEB Tallinna Sügisjooksule tulemas välismaiseid osalejaid 18 riigist. Esindatud on sellised tuntud jooksumaad nagu Keenia, Hispaania, USA ja Portugal. Arvukalt on osavõtjaid tulemas naaberriikidest Lätist, Soomest ja Venemaalt.

Esmakordselt läheb kodumaal maratonirajale Eesti parim maratoonar Pavel Loskutov, kellel SEB Tallinna Maraton on tänavuse  hooaja suurim eesmärk. SEB Tallinna Sügisjooksu kümnekilomeetri rajale pani end kirja Loskutovi põline konkurent 2002.a. Euroopa meister maratonis soomlane Janne Holmen, kes päev varem peab loengu EAS toel läbiviidaval rahvusvahelisel pikamaajooksu konverentsil. Tallinnas toimuval konverentsil astub üles ka maailma paremikku kuuluvate maratonijooksjate treener Renato Canova Itaaliast.