"Osalejate poolest oleme eelmise aasta üritusest juba numbritega üle, kuid kuna selle aasta distantside juures on rohkem arvestatud ka harrastajatega, siis on kindlasti oodata veel suuremat kasvu," kommenteeris üritust TriStar Estonia juht Ain-Alar Juhanson. "Eriti suur on olnud huvi osavõtu vastu Ida-Euroopast ja Venemaalt. Lisaks kolmele triatlonidistantsile on sel aastal kavas ka 5-kilomeetrine heategevusjooks - osalustasust pool läheb Tallinna Lastehaigla ja Pühajärve pargi toetuseks. Festivali lõpetab Tanel Padar & The Suni kontsert ning järelpidu ööklubis Comeback," lisas Juhanson.

Selle suve suurim triatlonivõistlus, TriStar Estonia toimub 5. kuni 7. augustini Pühajärvel. Osavõtjatel on võimalik osaleda ühel kolmest distantsist: 111 kilomeetrit (individuaalselt ja meeskonnas), 33,3 kilomeetrit ja 11,1 kilomeetrit. Augusti alguses toimuval triatlonil peetakse ka ühisarvestust SEB 5. Tartu Rulluisumaratoniga - 111-kilomeetrisel distantsil osalejate ajad liidetakse rulluisumaratoni tulemustega ja ühisarvestuse võitjatele antakse välja auhinnad.

TriStar Estonia on kestvusalade võistluseid korraldava ülemaailmse Star Events organisatsiooni liige. Triatlon on spordiala, milles sportlased võistlevad kolmel järjestikusel spordialal - ujumises, jalgrattasõidus ning jooksus. Kaasaegseid triatlonivõistluseid on maailmas korraldatud juba ligi 40 aastat.