Liikumisaasta raames juhib ta sel suvel Sparta spordiklubi projekti SuveVorm, mille raames toimuvad igal nädalal tasuta treeningud Järve metsa terviserajal. Kõik huvilised saavad ka treeningute ja toitumise teemal nõu küsida, et edaspidi paremaid valikuid teha.

Toimetad justkui mitme inimese eest, kust Sa ammutad energiat, et seda kõike jõuda?

Energiat saan oma tööst – nii klientidelt kui ka kolleegidelt, sõpradelt ja perelt. Nii mõnigi kord on peale unetut ööd treeningu juhendamine tõeline päästerõngas ning tunnis toimub mõnus vastastikune energia vahetamine. Energiat annab ka sörk terviserajal või tegutsemine oma pisikeses aias – see aitab koondada mõtteid ja puhata vaimu. Armastan väga päikest ja õues olemist.
Kaksikute tähemärgile omaselt on minu motoks, kes teeb, see jõuab.

Kuidas algas Sinu enda liikumise teekond ja armastus?

Avastasin enda jaoks aeroobika keskkoolis, mil kohalikus võimlas toimusid regulaarsed aeroobika- treeningud. Koolinoori käis toona seal trennis suhteliselt vähe, kuid mina leidsin just aeroobikas enda jaoks selle ainsa ja õige. Peale keskkooli kolisin Tallinna ning paralleelselt toonases Tallinna Pedagoogikaülikoolis (praegune Tallinna Ülikool) haridusteaduste valdkonnas õppima asudes tegelesin ka aeroobikaga. 2004. aasta kevadel lõpetasin aeroobikatreenerite koolituse ning asusin Kolgas ja Loksal treeninguid juhendama.

Millal sai Sinust treener? 

2004. aasta kevadel lõpetasin aeroobikatreenerite koolituse ning esimesed treeningud viisin läbi Kolgas, kus rentisin lasteaia saali. Sealt edasi sain vahva naistegrupi kokku Loksal ning juhendasin kokku 5-6 trenni nädalas. 2006. aasta veebruaris õnnestus tööle saada päris esimesse spordiklubisse, Laagri Jõujaama. Sealt edasi, 2007.aastal, leidsin tee Arigatosse ning 2008. aasta augustist olen leidnud oma õnne Sparta spordiklubis. 

Milline on hea treener?

Hea treener on kindlasti professionaalne, kohusetundlik, heatahtlik, abivalmis ja oma ala ekspert. Hea treener on kindlasti ka maailmaparandaja.

Mida soovid Eestimaa harrastajatele Liikumisaasta 2014 puhul? 

Soovin harrastajatele kindlat meelt ja järjepidevust treeningutel. Sooviksin, et Eestimaa inimesed liiguksid veelgi rohkem ning leiaksid igas päevas vähemalt 30 minutit liikumiseks.

Palun jaga mõni soovitus algajatele?

Treeningutega alustajale soovitan kindlasti alustada rahulikult – 2-3 korral nädalas. Samuti peaks treeningplaan olema mitmekülgne, sisaldades aeroobset treeningut, lihastreeningut ning miks ka mitte mõnda keha ja meele tundi. 

Mida soovitatad edasijõudnud harrastajatele?

Kindlasti tasub jälgida, et treeningud ei muutuks liiga ühekülgseks. Vaheldust võib pakkuda nii mõni uus rühmatreening kui ka näiteks mõni uus spordiala. Kunagi ei ole hilja, et õppida midagi uut! Soovitan ka jälgida, et puhkus oleks piisav (vähemalt 1 päev nädalas) sest lisaks füüsisele tahab puhata ka vaim. 

Kus teeb Sinu hinnangul enamik harrastajaid vigu?

Sageli alustatakse treeningutega liiga intensiivselt ja tihti, mille tulemusel võib tekkida mõni vigastus või ületreening. Tavaliselt piitsutatakse ka toitumisega liigselt ning meie immuunsüsteem ei suuda olukorraga kohaneda – me jääme haigeks. 

Jaga palun nõuandeid ja nippe toitumise osas.

Minu nõuanne on süüa tihti – 5 korda päevas, et veresuhkur püsiks stabiilsena ning näljatunnet ei tekiks. Süsivesikutest peaks eelistama rafineerimata süsivesikuid, et energia eralduks pikema aja jooksul ja vitamiinid, mineraalid oleksid kättesaadavad. Kindlasti ei peaks pelgama rasvu, eriti küllastamata rasvu ning nende suurepäraseks allikaks on pähklid ja mandlid, mida võiks iga päev tarbida – 1 pisike peotäis ( ca 10 mandlit). Ja muidugi võimalikult palju värsket ja rohelist!

Milline näeb välja Su enda nädal ja treeningnädal?

Kuna praegu on suvi, siis mu treeningnädal on üsna hõre – juhendan paari PumpFX treeningut ning SuveVormi. Vähemalt 2 korda nädalas üritan jõuda jooksma, mis on mu viimaste aastate suurim lemmik. Kuna suvel on rohkem aega ka enesearendamiseks, siis kord nädalas käin poksitrennis, et sügisest FightFX treeningute juhendamist jätkata ning esimest korda otsustasin anda võimaluse ka joogale, mida ma siiani väga ei mõistnud – järelikult ei olnud aeg selleks küps. Korra nädalas üritan jõuda ka joogatundi. 

Mis on Sinu inspiratsiooni allikas, mootor? 

Minu inspiratsiooniallikas on minu perekord ja mootoriks sisemine motivatsioon, tahtejõud ja piisav annus ambitsiooni, mis pärinevad kodust. 

Kas liigud ka 80-aastaselt? 

100% kindlasti! Hiljemalt puhkuse kolmandal päeval otsin tossud kotipõhjast üles ja leian võimaluse liikumiseks. 

Mis on elus kõige olulisem?
Perekond.

Räägi palun oma perekonnast, kuidas soovitad treenida Eesti peredel? 

Mul on väga hoolivad vanemad, kes on ühtlasi ka suurepärased vanavanemad ning väga armas ja abivalmis väikevend.
Soovitus peredele – just vanematele soovitan leida vahvaid liikumismänge, mida lastele korraldada ja mängida, sest sealt algabki nauding liikumisest. Vanad vahvad mängud nagu Mädamuna ja Silgud Ritta võiks olla iga pere mõnus ajaveetmisviis! 

Kuidas lapsega koos treenida? 

Erinevad liikumismängud, aga ka lastejooksud rahvaspordiüritustel võiks olla tore traditsioon. Ühised jalutuskäigud, rattasõidud, suusaringid – kõik on võimalik, kui vaid tahta.

Mida soovid ise liikumismaailmas juurde õppida? 

Kindlasti tahaksin end veel täiendada personaaltreeningute vallas ja lisaks toitumisnõustamisele õppida juurde ka toitumisteraapiat. Lähim plaan on täiendada end esimese keha ja meele treeningu – BodyART vallas ning sügisest hakata ka treeninguid juhendama. 

Mis on Su lõpusõnad eestimaalastele Liikumisaasta 2014 puhul? 

Leia iga päev võimalus vähemalt 30 minutit, et liikuda. Lisaks sellele, et kasu saavad Sinu luud, liigesed ja lihased, veerevale kivile sammal ei kasva!