Nurme lõpetas jooksu ajaga 29.58, võitjaks tuli sel distantsil keenialane David Kogei, kes sai ajaks 29.02. Kolmas oli Nikolai Vedehin 30.58-ga. Ibrahim Mukunga võitis poolmaratoni (21,1 km) ajaga 1:05.42.

"Teada oli, et too keenialane oli tugev. Arvestades tema hooaja tippmarki ja isiklikku rekordit, siis teadsin, et ma ei ole sellises vormis, et talle vastu saada," rääkis Nurme vahetult enne autasustamist Delfile.

"Läksin temaga alguses kaasa ja vaatasin, mis tempoga ta välja läheb. Aga läks ikka päris kiiresti, sain temaga kaks kilomeetrit koos olla, siis lasin tal minna ja jätkasin omas tempos. Samas sain oma eesmärgi, mis oli aeg alla 30 minuti, täidetud."

Intensiivne puhkus

Nurme ei välistanud, et teda näeb sel aastal veel mõnel rahvajooksul, kuid üldiselt ootab pikamaajooksjat nüüd ees puhkus. "Tuleb üsna intentsiivne puhkus. Mul on vaja kooliasju teha ja kõiksugu eksameid. Tundub, et spordi ja jooksmisega väga palju ei tegele, pigem pühendan oma aja õppetööle ja perele," rääkis kolmandat aastat kehakultuuri tudeeriv ning plaanide järgi järgmisel aastal ülikooli lõpetav Nurme.

Lähinädalatel tahab Nurme selgeks mõelda, millisele distantsile ta eeloleval olümpiatsüklil keskenduma ja 2016. aastaks Rio de Janeirosse pürgima hakkab. "Seda ei saa väga kaugele lükata. Mida varem plaanid paika saab, seda parem. Siis saaks juba koostööpartneritega rääkida ja treeninglaagrite aegu ning treeningkavasid paika panna. See tuleb kindlasti lähima nädala või kahe jooksul selgeks mõelda," lisas Nurme.

Nurme keenialasest treeningpartner Ibrahim Mukunga jääb veel mõneks ajaks Eestisse. "Kuni oktoobrini. Treenime Tartus, võib-olla lähme korra ka Saaremaale ja teeme ehk mõnel rahvajooksul kaasa. Sügisel loodan temaga koos jälle Keeniasse minna," ütles Nurme.