Maasikmets võidutses mäletatavasti ka sarja esimesel etapil Viljandis.

Kolmas oli Rõuges Helmet Tamkõrv (Amps-Extreme Sport), neljas veel juunioride vanuseklassi kuuluv lätlane Martins Blums, viies Sigvard Kukk (Spordipartner 1) ja kuues Ivo Suur (Nissan Thule ProTeam). Tamkõrv kolmandana kaotas Maasikmetsale koguni 5.27.

Parima naisena sai üldarvestuses 156. koha Greete Steinburg (Spordiklubi RAKKE FUJI/Rattabaas).

Kokku osales täna Rõuge Rattamaratonil 1401 ratturit.

Haanja kõrgustikul ja looduspargis sõidetud Eesti suurima rattamaratonide sarja Samsung Estonian Cup kolmas etapp toimus 25-kraadises suvesoojas. Raske rajaprofiiliga Rõuge rajale lisas vürtsi nädala keskel maha sadanud vihm, mis oli kohati muutunud raja mudast libedaks ja nõudis sõitjatelt head rattavalitsemise oskust.

Raja 27-ndal kilomeetril asunud Premium7 vahefinišisse jõudis esimenena Caspar Austa, Alges Maasikmetsa ees. Raskel Hansgrohe kiirenduslõigul, mis koosnes kahest tõusust ja kahest laskumisest, näitas täna oma võimu ja suurimat kiirust etapivõitja Maasikmets. Õrnema soo esindajatest läbis Hansgrohe kilomeetri kõige kiiremini Sille Puhu.

Samsung Estonian Cup rattamaratonide sarja üldarvestust juhib ülekaalukalt pärast kolme senitoimunud etappi Alges Maasikmets, Caspar Austa ja Ivo Suure ees. Naistest jätkab liidrina, seni kõik kolm Samsungi-sarja etappi võitnud Greete Steinburg. Võistkondlikult on kõige enam punkte Amps- Extreme Sport võistkonnal, kellele kuulus täna kaks poodiumikohta ja neli kiireimat sõitjat 13-ne hulka. Naiskondadest oli parim Sparta Thule naiskond, kes tõusis tänase tulemusega ka naiskondade liidriks.

Poolmaratoni 35 km pikkusele võistlusmaale startis 361 ratturit. Lühikesel distantsil võttis võidu Kirill Tarassov (Rattagentuur Merida), kes oli poolmaratoni võitja ka eelmisel etapil - Tallinna Rattamaratonil.

Balbiino lastesõitudes osales kokku 159 last. Kuni 12-aastastest poistest oli täna kiireim Georg Sarapuu ja tüdrukutest Indra Kutser Mõlemad on lastesõitude liidrid ka kahe senitoimunud etapi kokkuvõttes.

Järgmine Samsungi-sarja rattavõistlus toimub 7. juunil Rakkes.