"Tallinnas korraldatakse suusateisipäevakuid juba viiendat hooaega. Tartus on suusatamine saanud väga populaarseks. Korraldame 4-5 km rajal neljapäevakuid nii võistlusena kui rahvarajal Tartumaa erinevatel suusaradadel. Vähem tuntud rajad on nende seas Kambja-Kopsumäe terviserada, Rõngu suusarada ja Vedu rada. Kümnest osavõistlusest koosneva sarja 5 võistlust sõidetakse vabatehnikas," selgitas Teppan. "Järgmine etapp toimub Vedu rajal ja sõidutehnika valik sõltub seal ilmaoludest. Lisaks võistlusrajale on iga etapil avatud ka rahvarada ja osaleda saab võistlusel ka kuni 5 liikmeliste tiimidena. Ajavõtt on orienteerujatele tuttava SI-pulgaga," lisas Teppan.

Lemeksi Tartumaa neljapäevakute avavõistlus peeti -3 kraadise kerge lumetuisuse ilmaga Tähtvere spordipargis vabatehnikas, sõideti 5 km. Esimese etapi kolm kiiremat meest: 1. Allar Soo - 12.40; 2. Andri Harkmann - 14.02; 3. Vahur Valvas - 14.26. "Käime 2-3 korda nädalas Tähtveres treenimas. Lemmiktehnika on uisk," kinnitasid 10. ja 14. aja välja sõitnud Hassar Jurs ja Margo Renter Tartu Rulluisuklubist. Mõlemad stardivad ka Baltimaade suuremal sisehalli rulluisuvõistlusel, mis peetakse Tartus. Mehi oli avatepail võistlusrajal 32, naisi 12. Esikolmikusse jõudsid 1. Tea Pärnik - 15.06; 2. Jana Kink 18.30; 3. Kersti Toots - 18.43.

"Tahan kaasa teha kõik 10 etappi. Suusakilomeetreid on sel hooajal juba 350. Olime klubiga detsembri alguses Soomes Levil laagris," sõnas kerges tuisus rajalt naasnud Tiiu Jüriado Suusahulludest. "Neljapäevakud on hea motivatsioon suusatama tulla. Saime siin tuttavatega kokku, läbisin rahvarajal 10 km," rääkis ekssuusatreener, Tartu abilinnapea Tiia Teppan. 5 km rahvarajal oli suusatajaid 50.

Kokkuvõtted ja auhinnad antakse sarja parematele peale viimast osavõistlust, mis sõidetakse Tartu dendropargi radadel uisutehnikas 14. märtsil. Igal etapil on kohal Suusabuss, kust saab suuski laenutada ja lasta suuski määrida ning õpetatakse suuski määrima.