Võistluste peakorraldaja Indrek Kelgu sõnul ületas see tulemus igasugused ootused. „Eelmisel aastal jõudsime me näiteks 5400 registreerunud osalejani alles 3. veebruariks," räägib Kelk. Kui varem oli planeeritud kokku 7500 stardikohta, siis senine ülisuur huvi maratonisõitmise vastu
näitas, et sellest võib taas väheks jääda. Eile esmakordselt suures koosseisus koos istunud 40. Tartu Maratoni nõukogu- ja korralduskomitee tegi peale põhjalikku kaalumist otsuse tõsta maksimaalset osavõtupiiri 1000 koha võrra ehk 8500 osalejani. Nii 31km kui 63km distantsile tähendab see 500 täiendavat stardikohta. Lõplikud piirnumbrid on 6000 stardikohta 63 km distantsil ja 2500 kohta 31 km distantsil.

„Õnneks on maratonini veel enam kui kaks kuud aega. Peame jõudma teha vajalikud muudatused, et valmistuda kuni 8500 suusasõbra teenindamiseks," lisab peakorraldaja, kelle sõnul tuleb kõik plaanid ja kokkulepped nüüd üle vaadata.

Eeloleva Tartu Maratoni õnnestumine sõltub suuresti ka osavõtjate enda mõistlikust ja ratsionaalsest suhtumisest just transpordivahendite valikul. „Viimati oli nii suur arv maratonisõitjaid stardis 1987.aastal. Siis aga tulid enamus kollektiive starti bussidega. Loodame väga, et ka
nüüd hakkavad paljud spordiklubid ja firmad, kust on tulemas kümneid suusatajaid, mõtlema väga tõsiselt kas reisi- või väikebusside kasutamisele. Vastasel korral on korraldajatel väga raske hakkama saada lisanduvate väikesõidukitega," selgitab Kelk.

20. veebruaril toimuvale 40. Tartu Maratoni pikemale 63km rajale on tänasega veel ligi 1200 vaba stardinumbrit ja lühikesele 31km distantsile 1400. Rohkem nimetatud arve ei suurendata ning stardikohtade lõppemisega suletakse ka registreerumine.

Eelmisel aastal registreerus Tartu Maratoni starti veidi üle 6500 spordisõbra, kellest ületas finišijoone 6203.

Kõik, kes soovivad suusamaratonist osa võtta, kuid ei ole oma nime veel kirja pannud, saavad seda teha internetis Klubi Tartu Maratoni koduleheküljel www.tartumaraton.ee ja kontoris Tartus, Laulupeo pst. 25. Lisavõimalusena saab ennast registreerida ka Hawaii Expressi kauplustes üle Eesti.

20. veebruaril toimuv Tartu Maraton on Eesti suurim talispordisündmus, mida korraldab MTÜ Klubi Tartu Maraton. Mainitud võistlus kuulub maailma parimate suusatajate jaoks tähtsaimasse maratonisarja FIS Marathon Cup ning maailma suurimaid suusamaratone ühendavasse sarja Worldloppet. Tartu Maratoni sõidetakse tänavu juba 40. korda.