Pühapäeva hommikuks oli põhidistantside 89 km ja 40 km stardinimekirja end pannud 5315 sportimisest rõõmu tundvat inimest, kellest vihmases ilmas raskeks muutnud raja läbimise järel ületas finišijoone esialgsete tulemuste põhjal 4523. Eelmisel aastal oli registreerunuid 5092, kellest lõpetas 4668. Osalejaterohkemaks distantsiks oli 89km, kuhu oli registreerunud 3251 harrastussportlast ja liitratturit, kellest üle finišijoone kihutas 2722. Lühemale ja rahvasportlikule rajale plaanis minna 2064 ratturit, kellest finišeeris 1801.

SEB 13. Tartu Rattamaratoni peakorraldaja Indrek Kelk sõnas, et vihm võistlust peale pikemate aegade, porisemate rataste ja raskemate tõusude korralduslikus mõistes ei muutnud. „Minu kui korraldaja kümneaastases ajaloos sellist ilma ei ole ette tulnud. Kõik ratturid olid väga tublid, et hoolimata raskematest tingimustest raja läbisid. Sel aastal olid praktiliselt kõik stardinumbrid välja müüdud ning arvestades ala tõusvat populaarsust plaanime järgmisel aastal võimaldada osalemist enamatele inimestele," sõnab Kelk. Ta tänab ühtlasi kõiki osalejaid, korraldajaid, koostööpartnereid ja maaomanikke, kelle valdustel võistlusrada kulgeb ning kes suursündmuse toimumise võimalikuks muutsid.

Esialgsete tulemuste järgi sai parima klubi tiitli Rietumu-Delfin, kellele järgnevad Hawaii Express ja Arctic Sport Club. Parimaks firmaks on esialgsete tulemuste järgi Eesti Post SK SEB Panga ja Saint-Gobain Club Eesti ees.

Sarnaselt põhisõitudele said ka lasteüritused varasemast suurema huvi osaliseks. Sel aastal väntas kõikvõimalike kahe-, kolme- ja neljarattaliste sõprade seljas TILLUsõidu 500m või 1km rajale 1221 last, kellele peagi järgnesid MINImaratoni sõitvad 575 noort. Kokku osales Tartus Tähtvere Spordipargis peetud lastesõitudel rekordilised 1796 last. Eelmisel aastal oli osalejatearvuks 1621.