Stardipauk antakse kell 11 Otepääl Tehvandi Spordikeskuse staadionil ning sõitmiseks on avatud nii 89 kui ka 40 km pikkune maratonirada. Ühistreeningul osalemine on tasuta, eelregistreerimine ei ole vajalik.

Kolmekordne rattamaratoni võitja Alges Maasikmets lausub, et ühistreeningul osalemine on väga hea moodus oma vormi, varustuse ja ratta testimiseks. „Treening värskendab mälu ja aitab inimestel tunnetada, kuidas pikamaa sõit neile mõjub ning kas nad on selleks valmis,“ toob ta välja põhjused, miks rattasõbrad võiksid maratonieelset ühistreeningut ära kasutada.

SEB 14. Tartu rattamaratoni projektijuht Kunnar Karu soovitab ühistreeningul osaleda, et oma silmaga näha, milline täpsemalt on sellel aastal 89 km võistlusrada ning mis ootab ees rahvasportlastele mõeldud 40 km distantsil. „Eelmisel aastal tulid sõitma nii mõnedki ratturid, kes ei olnud veel kindlad oma võimetes soovitud distants läbida ning kes said pingevabas õhkkonnas seda proovida. Lisaks on ühistreening hea võimalus veeta sportlik pühapäev ning koguda mõnusas väikeses seltskonnas uut energiat ja positiivseid emotsioone," räägib Karu. Eelmisel aastal osales ühistreeningul rekordiliselt üle 300 ratturi.

Ühistreeningu rajal asub Palul joogipunkt, kus soovijatele pakutakse spordijooki. Elva külje all asuvas Tartumaa Tervisespordikeskuses saavad lõpetajad juua sooja teed. Finiš suletakse kell 16. Kohapeal avatud tasuline pesemisvõimalus. Pärast finišeerimist saavad osalejad sõita tagasi stardipaika tasuta bussidega, mis väljuvad kell 14, 15 ja 16. Isikliku auto saab jätta kas Otepääle Tehvandi Spordikeskuse parklasse, Tartu Maratoni raja äärsesse parklasse stardijoone juurde või Elvasse, Elva-Hellenurme teeäärsetesse parklatesse.

SEB 14. Tartu Rattamaraton toimub Lõuna-Eesti maastikuradadel 18. septembril. Klubi Tartu Maraton ootab rajale ligi 5500 spordisõpra. Päev varem, 17.septembril toimuvad Tartus Tähtvere Spordipargis rattamaratoni traditsioonilised lastesõidud ning BMX-rajal 10. Tartu Maastikurattasprint.