Avapaugu Tartu Rattamaratonile annavad laupäevased lastesõidud, mis oma mastaapsuses on maailma suurim sellelaadne sündmus. Lastesõitudel istub sadulasse orienteeruvalt 2000 last.

"Maratonirada olgu kõigile jõukohane," leiab võistluse projektijuht Kunnar Karu, kelle sõnul ootab võistlusrada juba praegu noori rattureid oma oskusi lihvima. "TILLUsõidud ja MINImaraton on heaks kohaks, kus lapsed saavad vanemate kõrval teha esimesed sammud spordiüritustel osalemisel - siin on kõik võrdsed ning kellelgi ei ole põhjust kiirustamiseks, finišis premeeritakse noori sportlasi raja läbimist tõendava diplomi, medali ja magusa auhinnaga."

Karu avaldas lootust, et lasteüritustel osalejad saavad maastikurattapisiku kogu eluks ning ühel päeval võib neid näha juba ka päris suurel Tartu Rattamaratoni rajal uljalt oma võitluskaaslastega kilomeetreid seljataha jätmas.

Lastesõidud toimuvad Tartus, Tähtvere Puhkepargis algusega kell 11:00. 500 m või 1 km distantsiga TILLUsõidul osalevad eelkooliealised ning 5,5 km pikkusel rajal kihutavad juba veidi vanemad ja kogenumad lapsed. Osavõtt on tasuta, küll aga tuleb oma nimi eelnevalt www.tartumaraton.ee lehel kirja panna.

Nädalavahetusel toimuv maraton võtab pidulikult kokku ka selle hooaja Tartu MINI Nelikürituse. MINI Neliküritus 2010-l on eelnevalt suusatanud, jooksnud ja rattaga sõitnud kokku 479 noort spordisõpra, mis on läbi aastate rekordarv. Eelmisel aastal oli kõikide etappide läbijaid laste seas kokku 252.

Tähtvere Puhkepargis jagub lustimist kogu päevaks - laste meelt lahutavad maratonijänesed, Lõunakeskus on väljas suure batuudi ja rohkete õhupallidega. RMK loodustelgis saavad kõik huvilised tutvuda Tartu Puukoolis valminud puuviljadega, valmistada männikäbidest võtmehoidjaid
ning panna oma teadmised proovile loodusteemalises viktoriinis. Ka on kohal maskott Mõmmik, kellega koos saab nii pilti teha kui Lastefondi mängumaal joonistada ning meisterdada.