Valdavas osas kulgevad maratoni 89 km ja 40 km distantsid väikese liiklusega kruusa- ja metsateedel ning liiklus peatatakse ajutiselt.

Tartu Rattamaratoni start antakse Otepääl Tehvandi Spordikeskuse staadionil ja finišeerutakse Elvas, Tartumaa Tervisespordikeskuses.

Liikluskorraldusest 19.09.2010:

• Otepäält Valga suunas liiklejad peavad arvestama ajakuluga Otepääl Tehvandi Spordikeskuse Staadioni vahetus läheduses ning Väikese Munamäe juures (auto lastakse läbi vastavalt võimalustele, nii et ei sega võistlejaid). Kell 10:00 ja 13:00 on orienteeruv ooteaeg kuni 25 min.
• Otepäält Rõngu suunas ja vastupidi liiklejad peavad arvestama Palu TP ümbruses kiiruse piiranguga ja kõrgendatud liiklustihedusega alates 11:45.
• Otepäält Pühajärve suunas liiklejad peavad arvestama ummikuga Sulaoja juures kl. 13:05-13:30 (autode läbilaskmine vastavalt võimalustele. Ooteaeg kuni 30 min.
• Pealtvaatajatele, kes soovivad Otepäält pärast starti liikuda Elvasse on soovitatav marsruut Otepää-Pangodi-Elva või Otepää-Palu-Hellenurme-Elva (Palul liikumine raskendatud).
• Pealtvaatajad, kes soovivad Palu TP-s võistlust jälgida - parkla on Palu bussipeatuse juures heinamaal - palume jälgida märke ja reguleerijate märguandeid.
• Lühikese raja (40 km) starti (kell 13:00) tulijad, kes tulevad Puka-Arula suunast peaksid arvestama, et Meegastemäel on rajaga ristumise tõttu tee suletud ca 11:00-13:00. Soovitav ümbersõit Palupera kaudu.

Tartu Rattamaratoni trass on liikluseks suletud.• Kõikide sõidukite juhid on kohustatud rajaületusel andma teed jalgratturitele ning järgima liiklusreguleerijate ja korraldajate märguandeid.

Korraldajad soovitavad kõikidel osalejatel tulla starti aegsasti, jõudes vähemalt 1,5 tundi enne Otepääle. Tee tutvust rajakaartidega SIIN