Allan Oras, kes oli 2009. aasta Euroopa meister maastikurattamaratonis sõnab, et Tartu Rattamaraton on tõepoolest kõiki rattureid ühendav aastasündmus, mille stardis lihtsalt peab olema: „Mitte ühelgi teisel üritusel Eestis ei näe nii palju rattureid, kes kõik tulevad mõnusat pühapäeva nautima. Tippudel ja harrastajatel on küll erinevad eesmärgid, kuid kahtlemata tunnevad rattasõidust mõnu kõik osalejad.“ Just selle mõnusa maratonitunde pärast on sellel aastal taas stardis ka Allan Oras, kes igapäevaselt töötab Klubi Tartu Maraton majandusjuhina.

Võistluste direktor Indrek Kelk sõnab, et korraldajad on suursündmuseks pea-aegu valmis: „Kuigi ettevalmistused endiselt käivad, siis võib öelda, et suuremalt jaolt oleme ratturite sügiseseks laulupeoks valmis. Ootame sellel aastal rajale taas üle 5000 ratturi põhipäeval, lasteürituste raames oleme valmis aga kuni 3000 lapse vastuvõtuks,“ räägib Kelk korralduslikust poolest.

SEB 15. Tartu Rattamaraton on SEB Tartu Neliküritus 2012 viimane etapp ja kõiki nelikürituse läbinuid ootab finišis nelikürituse sümboolikaga buff ning Tartu Nelikürituse aastamedal.

SEB 15. Tartu Rattamaratonile eelneval laupäeval, 15. septembril toimuvad ka lastele mõeldud MINImaraton ja TILLUsõit, kus eelmisel aastal osales üle 2300 lapse. Lisaks toimub samal päeval ka 11. Tartu Maastikurattasprint.