„Asetseme oma osalejate arvuga maailmas kolmandal positsioonil, mis tähendab, et meist on eespool vaid kaks suurt maratoni,“ sõnas SEB 15. Rattamaratoni võistluste direktor Indrek Kelk. „Rootslaste Cykel Vasa on sündinud Tartu Rattamaratoni ja Birkebeinerritteti eeskujul ning sarnaselt meile kulgeb ka rootslaste rada suures osas mööda kuulsat suusarada – ratturid sõidavad mööda Vasaloppeti radu. Kuigi Cykel Vasa on ainult neli aastat vana, on see suusamaratoni eeskujul saanud põhjanaabrite seas väga populaarseks ja meile teeb ainult heameelt, et rattasõit ka põhjanaabrite seas üha enam tuntust kogub,“ lisas Kelk.

Teoreetiliselt on SEB Tartu Rattamaratonil on aga veel võimalus oma teine positsioon taastada – sel juhul peaks osalejate arv kasvama ca 4000 osaleja võrra. Seda aga korraldajad tänasel päeval realistliku mõttena ei näe: „Arvestades meie riigi koguelanikkonna hulka, on meie osalejate arv kahtlemata muljetavaldav. Meie jaoks ei olegi niivõrd oluline nimetada ennast esimeseks või teiseks, olulisem on see, et spordiarmastus Eesti riigi elanike ja lähinaabrite hulgas on piisavalt suur, et võtta ette teekond rattamaratonile,“ selgitas Kelk.

SEB 15. Tartu Rattamaraton toimub juba 16. septembril ning esimene soodusregistreerimisvoor kestab kuni selle reede, 17. augustini. Eelmisel aastal sõitis 89 km ja 40 km pikkust distantsi kokku 4952 rattahuvilist, rattamaratoni üritustel kokku osales aga tervelt 7304 ratturit. Kuna osalejaid on palju ja just varasemad registreerijad saavad kindlad olla, et nende varasemaid Tartu Rattamaratoni tulemusi arvestatakse stardikohtade määramisel, siis kindlusta enda koht stardikoridoris juba täna!