Kuid mures ei olda külma, vaid hoopis maratoni ärajätmise pärast. "Osavõtjad on ühendust võtnud, kuid muretsenud hoopis selle pärast, et ega ometi maraton ära ei jää, "lausus Delfile Tartu maratoni peakorraldaja Indrek Kelk.

Praeguse seisuga ennustavad ilmajaamad Otepääle pühapäeva hommikuks kella üheksaks -26 kraadi külma ning kella kaheteistkümneks -16. "Alternatiive ongi hetkel kaks: kas ära jätta või maratoni algusaega edasi lükata. Otsuse teeme selle kohta neljapäeval, hiljemalt keskpäevaks. Aga praeguse seisuga ei ole vaja muretseda, et maratoni ei toimu," lausus Kelk Tartu maratoni 63 kilomeetrise põhidistantsi kohta.

Ka korralduses toimuvad väiksed muudatused. Kõik seoses loomulikult osalejate ning teenindajate soojashoidmisega: "RMK aitab, toob meile suured hulgad küttematerjali. Nendest teeme teeninduspunktides ning raja juures lõkked, kus inimesed saavad ennast soojendada. Katkestajatele oleme juurde hankinud busse. Kui varem seisid bussid ainult teenindusjaamades, siis nüüd paigutame need ka teeninduskohtade vahepunktidesse."

Tuhandepealisele teenindajaterühmale on samuti mõeldud: "Näiteks on teenindajad vahetustega seekord tööl, et need, kellel külm hakkab, saaksid vahepeal ennast soojendada."

Maratonist osavõtvad sportlased ei ole mitteilmumisest samuti teatanud: "Eks nemad ootavad samuti ennustused ära ning teevad siis oma otsuse. Iga sportlane ju teab, milline ilm talle sobib ja eks nad teavad ka seda, et sellise ala valimisel tuleb tihti arvestada ilmaoludega."