„Kaks aastat tagasi oli samaks ajaks registreerunuid umbes tuhande jagu vähem. See näitab üpris ilmekalt huvi kasvu ning seda, et inimesed teevad plaane pikalt ette. Meile sobib see suurepäraselt," kommenteerib peakorraldaja Indrek Kelk. Tema sõnul alustatakse täna peale lumesaju vaibumist ka rajapõhja pressimisega. „Kui tehnika alt ei vea, siis saab vähemalt Elva-Palu vahelisel raja osal laupäeval juba suusatada päris heades oludes," lisab Kelk.

Maailma tunnustatuimate maratonide sarja Worldloppet kuuluv Tartu Maraton on tänavuseks planeerinud 7500 stardinumbrit, mis on tuhande võrra enam kui mullu. Eelmisel aastal leidsid omaniku kõik stardikohad.

Traditsiooniliselt saab ennast Baltikumi suurimale suusatamissündmusele kirja panna mitmes voorus, millest kõige soodsam lõppeb täna.

Oma nime saab üles anda internetis Klubi Tartu Maratoni koduleheküljel www.tartumaraton.ee ja kontoris Tartus, Laulupeo pst. 25. Lisavõimalusena saab ennast registreerida ka Hawaii Expressi kauplustes üle Eesti.

Eelmisel aastal registreerus Tartu Maratoni starti veidi üle 6500 spordisõbra, kellest ületas finišijoone 6203.

Tartu Maratoni näol on tegemist Eesti suurima talispordiüritusega, mida korraldab Klubi Tartu Maraton. Mainitud võistlus kuulub maailma parimate suusatajate jaoks tähtsaimasse maratonisarja FIS Marathon Cup ning maailma suurimaid suusamaratone ühendavasse sarja Worldloppet. Tartu Maratoni
sõidetakse tänavu juba 40. korda.