Viimase 24 tunniga saabunud talv andis Tartu Maratoni rajameistritele võimaluse alustada tõsiste ettevalmistustöödega 42. Tartu Maratoniks. Täna sõitis rajatraktor Elvast Peebu teeninduspunkti ja tagasi läbides nii mõlemas suunas Tartu Maratoni raja viimased 24 kilomeetrit. Rajameister Assar Küti sõnul on praegu rada sellises olukorras, et kindlasti saab esimesed suusasõidud ära teha, aga pigem on praegu soovituslik kasutada vabatehnikat. Rajal on sees ka klassikajälg, kuid selle kvaliteet ei ole veel selline, et julgeks kõva häälega seda välja reklaamida.

EMHI andmetel lubatakse lumesadu kuni laupäeva hommikuni, mis annab loodetavasti võimaluse jälg laupäevaks terve raja ulatuses sisse pressida. Kui ilm kardinaalselt ei muutu, siis on sellel nädalavahetusel võimalik Tartu Maratoni rada täies pikkuses läbi sõita nii klassika- kui vabas tehnikas.

Klubi Tartu Maraton soovitab siiski esimestel suusasõitudel mitte kasutada oma parimaid võistlussuuski, sest esimese lumega ei ole paraku võimalik tagada raja kõrget kvaliteeti.