Spordipeo hommikul, stardi ajal kell 9 on sadu nõrk, kuid aina tiheneb ja lõunaks peaksid suusasõbrad juba üsna paksus lumelooris finiši poole rühkima. Külma on Lõuna-Eestis kahest nelja kraadini, õhtupoole võib aga üldse kraadiklaas nulli näidata. Puhub ka tugev lõunakaare tuul.

41. Tartu maratonile on end registreerinud 7361 suusatajat, kellest pikale rajale läheb 5646. Osavõtjate geograafia on taas lai, näiteks on kohal talispordi huvilised Austraaliast, Kanadast, USA-st, Iisraelist, aga ka Kosovost ja Suurbritanniast.

Kui pühapäeval avatud rada läbi sõites ütles maratoni peakorraldaja Indrek Kelk, et raja lõpuosas oli lund üsna vähe, siis eilseks olid olud paranenud.

„Sõna otseses mõttes on mõned helbed tulnud, kuid arvan, et raja olukord on parem,“ sõnas Kelk Eesti Päevalehele, lootes öisele lumesajule. Võistluspäeva prognoos teda aga ei rõõmustanud.

„Isegi olukorras, kus lund on vähe, ei ole tervitatav sadu võistluste ajal, mis muudab olukorra nii suusatajatele kui kõigile teisele osalistele keeruliseks,“ lisas Kelk.