Samuel ise läks rajale vaid kuu aega kestnud ettevalmistusega, kuhu mahtus neli treeningut Risto Rammuli käe all ning 136 km jagu suusasammu. “Väga uhke tunne oli nii paljude naistega koos suusatada. Külmale ilmale oli mul valitud vastav varustus, seega sõita oli mõnus, suusk oleks ehk võinud paremini libiseda. Järgmisel aastal kindlasti jälle ning sellel talvel kavatsen nii kaua suusamõnusid nautida kuni lumi ära sulab,” lubas Samuel.

Maratoni legendaarseim naisosaleja Aino Sirkel proovis oma vormi samuti naistesõidul. “Väga hea oli, tõusudel veidi libises tagasi, aga muidu ideaalne. Käelihaseid tuleks veel treenida, pragu tundsin, et käed jäid veidi nõrgaks. Aga ilmastik on voh!” kiitis Sirkel, kes osales Tartu Maratonil esimest korda juba 1965. aastal. Uuel nädalal peetaval juubelimaratonil stardib naine aga juba 63 km pikkusel distantsil.

MTÜ Klubi Tartu Maratoni tööka meeskonna jaoks oli tegemist järgmisel nädalal toimuva suusapeo peaprooviga. Klubi Tartu Maratoni projektijuhi Kunnar Karu sõnul läksid tänased Avatud Raja sõidud kenasti korda, seda vaatamata ligi 20 kraadile alla nulli. ”Oleme järgmiseks nädalavahetuseks valmis. Vaja on veel veidi nii rada kui parkimisalasid laiendada ning stardid ja finišiala välja ehitada. Samuti tasub meeles pidada, et maratoni lühemale, 31 km distantsile on veel vaid loetud arv kohti alles,”
soovitas Karu registreerimisega kiirustada.