Võistlustöö kujutabendast Tartu Maratoni praegust rajatrajektoori ja näitab, milliseks on muutunud 50 aastaga eestlaste poolt armastatud ning maailmas tuntuimaEesti spordisünduse rajaprofiil.

Tartu linnaarhitekt Tiit Sild sõnab, et võidutöö annab Tartu Maratoni mõtteid väga kujundlikult ja lihtsalt edasi. „Tartu Maraton saab väärilise mälestusmärgi, mis on põnev nii skulptuurina kui linnaruumi ja keskkonna osana," kommenteerib Sild. Ta lisab, et skulptuuri olemus võimaldab selle juures korraldada ka erinevaid Tartu Maratoniga seotud sündmusi, tähistada aastapäevi või pidada kasvõi koosolekut.

Klubi Tartu Maratoni juhatuse esimees ja žüriiliige Indrek Kelk usub, et väljavalitud töö sobib Tartu linnapilti ja on sobiv sümbol Tartu Maratoni mälestust jäädvustama. „Loodame, et saame mälestusmärgi avada aastal 2011, kui antakse Tartu Maratoni 40. start. Plaanime õige pea arutada võidutöö
autoritega, mida saaksime ette võtta, et tähistada väärikalt poole sajandi möödumist suusamaratoni esimesest stardist 16. jaanuaril, võibolla ootab külastajaid miniatuurne skulptuur" räägib Kelk ja tänab kõiki konkursist osavõtjaid.

Tartu Maratoni mälestusmärgi ideekonkursile esitati 38 kavandit, mille seast valis oma lemmiku ka publik. Nii žürii kui publiku hulgast pälvisid võrdse toetuse nii konkursi võitja „Rutt" kui ka „Lumm" (autorid Elo Liiv ja Katrin Koov), mistõttu tehti võitja väljaselgitamiseks nende kahe vahel veel täiendav voor. Viimase võitis „Rutt".

Publikulemmiku tiitlit jagama jäänud tööde autorid pälvisid kõik Klubi Tartu Maratonilt sümboolse autasuna priipääsmed 39. Tartu Maratonile.