“Kuubiku kuus tahku iseloomustavad hästi meie kuut üritust,” rääkis Klubi Tartu Maraton juht Indrek Kelk. “Kuubik on selline mõnus, kumerate nurkadega, värviline hulktahukas, mis sisaldab endas tohutult erinevaid emotsioone, elamusi, eneseületamisi, natuke ka altminekuid või ebaõnnestumisi, imeilusat Eestimaa loodust, ühise pingutuse ülevat eufooriat ja kõike muud, mida üks Tartu Maraton on pakkunud seni ja pakub ka tulevikus“.

Kokku laekus nimekonkursile 565 pakkumist. Nende hulgast selekteeris Klubi Tartu Maraton välja 12 parimat nime ja need omakorda arutas läbi nii Klubi Tartu Maraton töötajate kollektiiv kui ka Tartu Maratoni volinike kogu.

„Valik ei olnud kerge. Kokku oli arutellu kaasatud 16 inimest. Otsustajad leidsid, et just see nimi pakub enim visuaalseid presenteerimise võimalusi ja omab suurt eeldust ka rahvasuus hästi levimiseks,“ rääkis Kelk nimevaliku tagamaadest.

Nimekonkursi auhinnaks oli 300-eurone preemiaraha, mis läheb jagamisele kahe inimese vahel.

Kuubiku esimene etapp toimub järgmise aasta 15. veebruaril, kui stardib 43. Tartu Maraton. Kuubiku arvestusse läheb kuni neli üritust, arvestatakse nii pikki kui ka lühikesi distantse. Kui osaleja on aasta jooksul kaasa teinud rohkem kui neljal üritusel, lähevad arvesse tema neli parimat tulemust.

Klubi Tartu Maraton kodulehel on avatud ka Kuubikule registreerimine. Kõigile kuuele üritusele korraga registreerides kehtib 20%-line soodustus, viie puhul 15% ja neljale korraga registreerides saab soodustust 10%.

Kõik, kes olid registreerunud eelmisel aastal ära jäänud Tartu Maratonile, saavad sel aastal Tartu Maratonile 25% soodsamalt. See tähendab, et kui praegu registreerida vähemalt neljale üritusele, siis kehtib nendele inimestele Tartu Maratoni puhul endiselt 25%-line soodustus, teiste ürituste puhul aga vastavalt ürituste arvule (kuue puhul 20%, viie puhul 15% ja nelja puhul 10%).