„Tartu Jooksumaraton on meie poolt korraldatavatest sündmustest üks väiksemaid. Ometi on ka see kasvanud juba tuhandeid koondavaks spordipeoks. Selle üle on loomulikult hea meel," kommenteerib Klubi Tartu Maraton juhatuse esimees Indrek Kelk. Tema sõnul tähendavad kasvavad numbrid, et eestlaste elustiil on muutumas aktiivsemaks ning lisaks igapäevakohustustele leitakse aega ka treeninguteks. See on hea märk.

„Kui näiteks suusamaratonil oleme sunnitud osalejatearvu piirama, siis jooksma mahub inimesi rajale märksa rohkem. Seega on arenguruumi tulevikuks veel piisavalt," rõõmustab Kelk.

Sarnaselt eelmisele aastale meelitas ka tänavune sündmus stardijoonele professionaalseid jooksjaid väljastpoolt Eestit. Kui mullu rändas naiste võit Keeniasse, siis tänavu Etioopiasse. Etiooplased võtsid ka kaks meeste poodiumikohta. Üldvõidu noppinud Raji Assefa Worku püstitas ka uue rajarekordi, milleks on nüüd 1:11:38.

Klubide arvestuses oli parim Tartu Ülikooli Akadeemiline SK, teise koha saavutas Stamina SK ning kolmanda Rakvere Siplased/CRAFT.

Firmade arvestuses sai parima koondtulemuse Eesti Posti SK, teiseks tuli G4S Eesti ja kolmandaks Saint-Gobain Glass Eesti AS.

Ühtlasi oli Tartu Jooksumaraton ka SEB Tartu Nelikürituse teiseks etapiks. Sariürituse järgmiseks osavõistluseks on SEB 30. Tartu Rattaralli, mis sõidetakse juba 29. mail.

Mullu kogusid SEB 28. Tartu Jooksumaratoni programmi kuuluvad sündmused 5656 lõpetajat. Seega tähistab tänavune 6123 8,3% juurdekasvu võrreldes eelmise aastaga. Emadepäeval toimunud võistluse 23 ja 10 km põhidistantsidel osales kokku ligi 1400 naist.

Tartu Jooksumaratoni korraldati esimest korda aastal 1983 Sügisjooksu nime all. Tänaseks on see kasvanud Baltikumi suurimaks murdmaajooksuks.