Lastejooksudest võttis ühtekokku osa rekordiliselt 3718 last. Lisaks lastevanematele ning samal ajal toimunud Heateo jooksul osalenutele oli spordiparki kokku kogunenud ligikaudu 6000 inimest.

Kõige rohkem oli osalejaid eelkooliealiste seas TILLUjooksudel (400 ja 800 meetrit) - 2858. Kooliealisi noori osales MINImaratonil (2 km pikkune distants) 861. Möödunud aastal oli osalejaid vastavalt 2443 ning 672, ühtekokku 3115.

“Jooksmine on hea, sest siis sa saad tugevaks!” sõnas 6-aastane Aurelia, kes osales TILLUjooksul teist korda. “Pärast jooksu ootab mind finišis šokolaad ja limonaad!” arvas Aurelia enne oma jooksu starti. Kõiki lapsi ootasid finišisis aga lisaks limonaadile ka medal, diplom, jäätis ning väike auhinnakott.

“Kodus metsavahel võib ka joosta, aga võistluse melu on ikka võistluse melu, tahan lastele seda ka tutvustada,” selgitas pereema Ave Hussar põhjust, miks ta tuli üritusele oma kolme lapsega. “Lapsi kohale tulema sundima ei pea, medalid mängivad ikka nii suurt rolli, see on lastele hästi oluline.”

Üheskoos lasteüritustega toimus Tähtvere Spordipargis ka kõigile mõeldud 4,3 km distantsiga Heateo jooks, millest Ave Hussar vanema pojaga ka osa võttis ning seda just eeskuju näitamiseks. “Spordiga tuleb tegeleda, kas või oma tervise pärast,” sõnas ta.

“See on meie tänavune esimene viiest lasteürituses ning võib öelda, et laste spordiaasta sai avatud korralikult,” sõnas Kunnar Karu, SEB 32. Tartu Jooksumaratoni võistluse direktor. “Meil on väga hea meel, et Tartu Jooksumaratoni põhiürituse eelsel päeval kogunes Tähtvere Spordiparki nii suur hulk pisikesi jooksjaid. On näha, et sportlik vaim on noortel veres! Tänulikud oleme ilmataadile, kes esialgu lubas Tartusse lausvihma, kuid ilm oli suurepärane - soe, kuiv, kevadine ning kindlasti lastele jooksmiseks ideaalne.”

Homme, 11. mail toimuvad SEB 32. Tartu Jooksumaratoni põhidistantsid - 23 km Otepäält Elvasse ning 10 km Elva metsade vahel. Kohale on oodata üle 4000 osaleja.