“Selle aasta kaks olulisemat märksõna on korralduskvaliteet ja hea emotsioon,” kommenteeris Ööjooksu peakorraldaja Marko Torm. “Soovime, et jooksuelamus oleks turvaline, kõik tugisüsteemid kõrge kvaliteediga ja finišijoonel osalejate silmad sära täis ning põsed punased,” lisas Torm.

Ööjooks on suveelamus kogu perele, sest tegevusi jätkub nii naistele, lastele kui ka meestele. Keskväljakul saab tutvuda arvukate Ööjooksu partnerite väljapanekutega, osta erinevaid tervise- ja sporditooteid. Toimub õhushow ja Aqva Spa ööujumine ning Mõmmijooksudel osalejatele on avatud kell 15.00-22.00 tasuta batuudimaa ja Selveri lasteala koos näomaalingutega.

Ööjooksu stardimaterjale väljastatakse 6. juunil kell 16:00-20.00 ja 7. juunil kell 13.00-21.00 võistluskeskusest Rakvere Keskväljakul (Turu plats 2, II korrus). Korraldajad soovitavad Lääne-Virumaa inimestel stardimaterjalid välja võtta neljapäeval. Võistluspäeval on ööjooksjatel parim lahendus stardimaterjalid välja võtta lõunasel ja varaõhtusel ajal enne kella 17.00i, et vältida järjekorras seismist.
Ööjooksu õhtut alustavad varakult lõbusad Mõmmi lastejooksud, mis algavad Rakvere Keskväljakul kell 18.30. Registreerida saab Mõmmijooksudele lapsi alla aasta kuni 13. eluaastani võistluskeskuses kohapeal.

Ratastoolisportlaste võistluse start antakse vahetult peale Mõmmi lastejooksude lõppu, orienteeruvalt kell 20.00 Rakvere Keskväljakul. Kell 21.00 avatakse Eesti Ööjooks stardikoridorid.
Esmalt lähevad 21,1 km ajavõtuga rajale eliit ja harrastajad, kellele järgnevad viieminutiliste vahedega 10 km harrastajad ja eliit. 21.40 stardivad ajavõtuta 5 km rajale jooksjad ning 21.40 ajavõtuta 5 km keppidega kõndijad ja lapsevankritega osalejad.

Sportliku päeva lõpetab afterparty Rakvere Teatris.

Eesti Ööjooks on Virumaa suurim suvesündmus, kus lustivad kõik eagrupid. Atraktiivsed rajad, 15 meelelahutuspunkti, superauhinnad Viking Line´ilt ja Aqva Spa´lt ning loomulikult parimad kaasaelajad. 2012. aasta juunis kogunes pea kümme tuhat särasilmset inimest reede õhtul Rakvere Keskväljakule: üle 6000 osaleja ja mitu tuhat kaasaelajat. Sel aastal on starti oodata enam, kui 8000 osalejat.