Lisaks suurperede laste toetamisele on tänavuse Rat Race´i eesmärgiks aidata kaasa tööandjatele rakenduva erisoodustusmaksu kaotamisele töötajate spordikulude kompenseerimisel ning tuua seeläbi rohkem inimesi tervisesporti harrastama.

„Praegu on töötajate sportimiseks tehtud kulutused ettevõtte jaoks maksustatud kõrge maksumääraga, nii tulu- kui ka sotsiaalmaksuga, ent töötajate spordiharrastusi ei peaks täiendava maksuga koormama, sest tervis on vara, mille hoidmist tuleks igati soodustada,“ sõnas tänavuse Rat Race Tallinn projektijuht Merlin Mägi.

„Rat Race on hea võimalus tulla kontoriseinte vahelt välja ja sportliku osavõtuga meie algatusele poolehoidu avaldada. Tänavuse ürituse patroonina annab stardipaugu Erki Nool, kes on olnud pikka aega Eesti kergejõustiku esinumber ja oma sportliku eeskujuga nakatanud paljusid eestimaalasi,“ ütles Mägi.

Auhinnatakse kiiremaid võistkondi ning kiireimat mees- ja naisvõistlejat, lisaks antakse välja mitmeid eriauhindu. Žüriisse kuuluvad kulturist ja tippsportlane Ott Kiivikas, tele- ja raadioajakirjanik Katrin Viirpalu, koreograaf Märt Agu ja Eesti Ettevõtlike Noorte Tallinna koja (JCI Tallinn) president Margit Alep.

Lisaks sportlikule osale pakub üritus ka mitmekülgset meelelahutusprogrammi. Peaesinejana astub üles ansambel Terminaator, päeva juhivad Vennad Vähid, muusikalise poole pealt hoiab meeleolu DJ Robert Peterson ja üles astub ka tantsukool Casa de Baile.

Rat Race 2014 ajakava

14.00 registreerimine, stardimaterjalide väljastamine
14:45 avamine, žürii tutvustus
15:00 võistkondade kohaloleku kontroll
15:50 soojendusvõimlemine
16:00 jooksu start
16:00 esineb ansambel Terminaator
16:35 – 17.00 autasustamine ja ürituse lõpetamine, kus kuulutatakse välja ka esialgne suurperede laste toetuseks kokku saadud summa.