Eesti osavõturohkeimal rahvusvahelisel spordisündmusel osales tänavu kokku 21 494 jooksjat 65 riigist. Järgmiseks aastaks on osalejate huvi tõenäoliselt suurem, sest Tallinna Maraton kandideerib 2020. aastal esmakordselt Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu IAAF pronkstasemega võistluseks nii maratonide kui poolmaratonide arvestuses. Perspektiiv on jõuda hiljemalt 2025. aastaks kõrgeima tasemega rahvusvaheliste jooksude hulka, mis on tulevikus üheks paremaks võimaluseks Eesti jooksjate pääsemisel tiitlivõistlustele.

Kui Tallinna Maratonile IAAF-i poolt vastav korraldustase omistatakse, siis võib oodata nii Eesti kui välismaa jooksusõprade huvi olulist kasvu, mis võib osavõtjate arvu viia kahekümne viie tuhandeni. Korraldajad on suursündmuse paremaks planeerimiseks ja ettevalmistamiseks pannud esmakordselt paika erinevatele distantsidele registreerimise piirarvud. Eesti suurima osalusega spordisündmusele saab 2020. aastal registreerida maratonidistantsil neli tuhat, poolmaratonil viis tuhat ja 10 km Sügisjooksul kaksteist tuhat jooksjat ning liikumisharrastajat.

Seoses eeldatava suureneva huvi ja IAAFi tasemel jooksudele kehtivate reeglitega muudetakse ka võistluste programmi selliselt, et jooksudistantsid ei kattuks ajaliselt omavahel. Samuti on plaanis stardikorralduse uuendamine, et tagada korraga võimalikult paljudele jooksjatele algusest peale võimalus omas planeeritud tempos liikumiseks. Tipptasemel jooksjaid ja tuhandeid harrastajaid kaasava Tallinna Maratoni ja Sügisjooksu 2020. aasta kolmepäevane programm algab reedel 11. septembril viiekilomeetrise Nike noortejooksuga, jätkub laupäeval 12. septembril 21,1 kilomeetri pikkuse poolmaratoni ning 10 km Sügisjooksuga ja lõpeb pühapäeval 13. septembril klassikalise maratonijooksu (42,2 km) ning lastejooksudega.

Eesti suurimale jooksusündmusele saab registreerida internetiaadressil www.jooks.ee

Soodsaim registreerimisvoor kestab 31. detsembrini.