Stardiala Tamsalu staadionil avatakse kella üheksast hommikul ning lähe 44 km pikkusele vabatehnika distantsile antakse kell 11.00. Poole võrra lühemale trassile minejad alustavad sõitu 15 minutit hiljem. Lastesõidud toimuvad alates kella 11.30st.

Maratoni korraldaja Vahur Leemetsa sõnul lõpetas mullu pika distantsi rekordilised 656 suusatajat ning lühikese 207 osalejat. Rada on mehe sõnul keskmise raskusastmega. Peale stardiringe põldudel läheb tee edasi Tamsalu suusaradadele, mis on pisut mägisemad. "Tõuse ja laskumisi jätkub kogu trassi ulatuses, seega on mõistlik oma energiat pigem säästa ning teepeal olevates teenindus- ning toitlustuspunktides jõuvarusid täiendada," soovitas Leemets.

EMT Estoloppet sarja juht ja suusafänn Indrek Kelk seekord starti ei jõua. “Tavaliselt püüan ikka kõik sarjas olevad sõidud kirja saada, aga pühapäeval jään kahjuks külmetuse tõttu kõrvale. Küll aga on rajal absoluutselt kõik Tamsalu-Neeruti maratonid kaasa teinud legendaarsed kaheksa pikamaasuusatajat, kelle stardinumbrid algavad 51st, nii et tasub silm peal hoida ning rajal sammu mõõta. Üks nendest vingetest vendadest on kunagine tippsuusataja ja Tartu Maratoni kahekordne võitja Ulvar Pavlov, kes võiks olla ka pühapäevasel sõidul üks meestest kes himustavad kohti esikümmnes,” ennustas Kelk.

Autoga maratonile tulijad peaksid arvestama aeglasema kohalejõudmisega, sest ilmaennustus lubab taaskord veidi tuisku. Seega tasuks nii hea parkimiskoha kui kindla kohalejõudmise huvides kodust pisut varem startida. Arvestada tuleb ka sellega, et stardipaik asub võistluskeskusest 600m kaugusel ning õigeks ajaks starti jõudmine võtab kindlasti veidi rohkem aega.

EMT Estoloppet kuuest osavõistlusest koosnevale sarjale on eelregistreerinud 254 suusatajat. Võistkondi asub starti üheksa - Adtech, Aerutajad, AS G4S, Jõhvi Motoklubi, Narva FIRN, Pskov Ski Club, Rakvere Siplased/Craft, Saue Spordiklubi ja Tartu SUKL.