Ilusa ilma ja osalejaterekordiga Pirita Lillepi pargi kergliiklusteel sõidetud Tallinna Rulluisumaratoni võitis Venezuelast pärit maailmameister Alexander Jose Bastidas ajaga 1.13.36,8, kes sõidab sel aastal Eestis meeskonnas Uus Maa/Rollerblade Team. Sama ajaga ületas finishijoone meeskonnakaaslane Alfredo Leon Moreno samuti Venezuelast. Kolmandaks võitles end Nikolai Yugai Venemaalt. Esimese eestlasena ületas tihedas grupifinishis finishijoone Eerik Idarand (Schänkel Simmons/Estonia) neljandana.

"Lõpukohad otsustati umbes kilomeeter enne finishit," kommenteeris Eesti üks favoriite, Kert Keskpaik (Albe/Team Bont), kes lõpusirgel tekkinud rabelemises seitsmendaks sõitis. "Muidu oli üsna lihtne sõit, tempo ei olnud ju kõrge ja juhtgrupp püsis koos lõpuni."

Naiste parim, Helena Gustavsson Rootsist kordas oma mullust võitu, tema ajaks 1.16.04,4 ja üldarvestuses koht 14. Talle järgnes Evgenia Radioinik Venemaalt ning kolmandaks sõitis Elena Rudina võistkonnast Schänkel/Simmons Estonia. Parim eestlanna, Diana Kaareste (Rollerblade Top Team) oli naiste arvestuses neljas, üldarvestuses 44.

"Superilm ja rada ning osalejaterekord," võttis sõidu kokku võistluse korraldaja, Eesti Rulluisuliidu peasekretär Jaanus Ritson, kes lõpetas 11. kohaga. "Osalejate arv teisalt jälle näitab, et rada hakkab kitsaks jääma. Uisutajate tase on aga iga võistlusega üha kõrgem ja konkurents on üha tihedam. Selle üle on hea meel." Maratonidistantsile startis täna ligi 160 rulluisuhuvilist.

Poolmaratonidistantsil noppis võidu Aleks Luik meeskonnast Albe Team/Bont, kes uisutas konkurentidelt eest ära juba kolmandal ringil.