Sel aastal on Tallinna Rattamaraton osa rahvusvahelisest Eesti Maastikurattasõidu nädalavahetusest üldnimetusega Estonian MTB Weekend.

9. juulil leiab Tallinnas, Nõmme Spordikeskuses aset Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) 2-kategooria maastikurattavõistlus Tallinna Sadam GP, mis toob Eesti tippratturite kõrval starti kõrgetasemelised välisvõistlejad. Päev hiljem, 10. juulil stardivad Tallinna Sadam GP eliitklassi ratturid koos Tallinna Rattamaratoni osalejatega maratonirajale Kõrvemaal. Eesti tippsõitjatele pakuvad Kõrvemaal teravat konkurentsi kaks juunioride MM hõbemedali võitjat Ukrainast, Mychaylo Batsutsa meeste- ja Jana Belomoina naiste arvestuses. Kõrvemaal on stardis ka EM pronksmedali omanik Ivanda Eiduka (Läti), samuti käesoleva aasta Läti meister maastikurattamaratonis Lelde Ardava. Lisaks ratturid Venemaalt, Šveitsist ja Soomest.

MTB Estonian Weekendi korraldajate sõnul on UCI võistluskalendrisse kuuluva Tallinna Sadam GP ja järgmisel päeval toimuva Tallinna Rattamartoni sidumine ühtseks võistlusnädalavahetuseks unikaalne võimalus Eesti rattaspordi kontekstis. “MTB Estonian Weekend raamesi avaneb võimalus tuua Eestisse rahvusvahelisel tipptasemel maastikuratturid, pakkuda publiku jaoks haaravat ja kõrgetasemelist maastikurattavõistlust Tallinnas ning kõigile rattasõpradele võimalust startida ja võrrelda oma võimeid nimekate Eesti ja Euroopa maastikuratturitega Tallinna rattamaratonil,” kommenteeris Elion Estonian Cup peakorraldaja Allar Tõnisaar. Möödunud aastal võitis Estonian MTB Weekend mõlemad võistlused maailmameister Christoph Sauser, Šveitsist.

Elion Estonian Cup kolme osavõistluse kokkuvõttes juhib sarja Raido Kodanipork 4484 punktiga. Seitse punkti vähem on senitoimunud etappide summas Erki Pütsepal, kellele omakorda kaotab kolme punktiga Caspar Austa. Võistkondliku esikolmiku moodustavad Arctic Sport Club, Extreme Sport ja Nissan ProShop Team. AXA Poolmaratoni punktiarvestuses juhib Ekke-Kaur Vosman, 12-aastaste poiste punktiarvestuses Markus Pajur ja tüdrukutest Merili Sirvel.

Nagu ka varasematel Elion Estonian Cup maratonidel sel aastal, on Tallinna Rattamaratonil sõitjaterivi ees liikuv liidermootorrattur varustatud positsioneerimisseadmega, mis võimaldab kõigil soovijatel veebikaardi vahendusel jälgida liidrite liikumist rajal. Samuti saab iga Tallinna Rattamaratonil osaleja Pinmarks.me spetsiaalse telefonirakenduse abil muuta ka oma asukoha ja edenemise rajal reaalajas internetis nähtavaks. Tallinna Rattamaratoni lõpptulemused jõuavad finišipaigast estoniancup.ee veebilehele reaalajas.

Tallinna Rattamaratoni põhisõidu (58 km) start antakse Kõrvemaa matka- ja Suusakeskuses 10. juulil kell 12:00, AXA poolmaratoni (28 km) start on 13:20. Lisaks ootavad korraldajad 12:30 algavate Jänksi lastesõitude starti paar-kolmsada väikest ratturit. Esmakordselt on Kõrvemaal korraldatud kõige väiksematele ratturitele lastehoid, mis on avatud kella 11:00-st kuni 15:30-ni.