Sel nädalavahetusel toimuv Tallinna Maraton on Eesti suurim rahvaspordiüritus, mis toob starti tuhandeid jooksjaid nii Eestist kui teistest riikidest. Maratoni stardiprotokollist leiame mitmeid tuntud ja kogenud maratoonareid, samuti erinevate elualade esindajaid, kelle jaoks sport ja aktiivne liikumine on olulised.

Kõige kogenum jooksja on 57-aastane Saksa harrastussportlane Klaus-Peter Ulmschneider, kellel täitus äsja 800.-s maraton. Sakslane on võistelnud 41 erinevas riigis ning osalenud ka mitmetel ultramaratonidel.

74-aastane Soome jooksja Tenho Lauri on samuti tuntud maratonikoguja, kelle eesmärgiks on läbida 42,2 km võimalikult paljudes riikides. Tänaseks on ta jooksnud maratoni 108 erinevas riigis.

Loomulikult on rajal ka mitmed kogenud Eesti jooksjad. 79-aastane Rein Pärn on tänaseks läbinud 527 ning temast kuus aastat noorem Leili Teeväli 310 maratoni. Võimalik, et nii Reinu kui Leili maratonide number on selle artikli avaldamise hetkeks juba suuremakski kasvanud, nende võistlusgraafik on lihtsalt sedavõrd tihe. Rein on hetke seisuga ka kõige vanem Tallinna Maratoni pikimal distantsil osalev jooksja.

Maratoni stardis on ka tuntud näitleja Märt Avandi. Märt on seni nautinud lühemaid distantse, näiteks pühapäeval läbis ta Pärnus Jaansoni Kahe Silla jooksu ning lõpetas selle igati korraliku ajaga 43:36.

Välismaistest jooksjatest tuleb kindlasti ära märkida noort Marina Anderseni, keda tuntakse marathon princessi nimetuse all. Marinale meeldib võistelda erinevates kostüümides, tal on üle 14 000 Instagrami jälgija ning oma jooksuharrastuse on ta ühitanud heategevusega. Andersen kogub nimelt raha polüskleroosi raviks.

Tuntud instastaarid on ka Ron Sitner, kes osaleb Tallinna Maratoni kolmel lühemal distantsil (30,5 tuhat jälgijat) ning Monique White, kes stardib nii 10 kui 21,1 km distantsil.

Mark Openshaw eesmärk on joosta maraton kõikide Euroopa Liidu liikmesriikide pealinnades, mida on käesoleval hetkel 28.

10 ja 21,1 km distantside stardiprotokollidest leiab samuti mitmeid Eesti tuntud tele- ja raadiotegelasi, starti on tulemas Sky Plusi raadiohääled Sven Arusoo ja Aili Sture. Jooksupisikust nakatatud Kertu Jukkum teeb sel korral kaasa 10 km distantsil.

Tallinna Maratoni erinevatele distantsidele saab veel registreeruda aadressil www.jooks.ee . Samal veebiaadressil on avatud ka eelregistreerimine Mesikäpa Lastejooksudele, mis toimuvad laupäeval algusega kell 11.00 Hirvepargis.