Eesti läbi aegade osavõturohkeimaks rahvusvaheliseks spordisündmuseks tõusnud Tallinna Maratonil ja Sügisjooksul oli 2018. aastal kokku 23 940 osalejat 67 riigist. On võimalik, et rekord ületatakse juba sel sügisel ja täpselt kuu aja pärast toimuvale rahvaspordipeole registreerijad saavad taas teha ajalugu, saades osa Eesti ajaloo osavõturohkeimast ning suurima välisvõistlejate arvuga spordisündmusest.

Eesti suurima rahvaspordisündmuse ja rahvusvahelise maratoni programm algab reedel, 6. septembril viiekilomeetrise Nike Noortejooksuga, jätkub laupäeval, 7. septembril Mesikäpa lastejooksude ja 10 km Optibet Sügisjooksuga ning lõpeb pühapäeval, 8. septembril klassikalise maratonijooksu (42,195 km) ja poolmaratoniga (21,1 km).

Eesti juubeliaasta sügisel "sajandi suurjooksuga" alanud ümmarguste numbrite sadu jätkub ka sel aastal. Tänavu möödub kolmkümmend aastat esimesest Tallinna Maratoni nime all aset leidnud maratonijooksust ning Eesti populaarseim rahvaspordisündmus Tallinna Sügisjooks tähistab kahekümnendat toimumiskorda. Lisades siia 800 aastat tagasi toimunud Tallinna kirjaliku esmamainimise, on igati paslik tähistada neid ümmargusi tähtpäevi traditsiooniliste sümbolitega.

Läbi aegade on Eestimaal võitjaid ning meie rahvale au ja kuulsust toonuid meeles peetud tammepärjaga. Tallinnas maratoni ja poolmaratoni lõpetanud saavad sel sügisel kaela meie rahvuspuu tammepärja motiiviga väärika medali ning 10 kilomeetri distantsi läbinud teenivad auga välja tammelehtedega ehitud 20. Sügisjooksu juubelimedali. Samuti kahekümnendat korda toimuvate lastejooksude uhked medalid on kaunistatud sümboolse tammetõruga ja Sügisjooksu juubelilogoga.

Soodusregistreerimine Tallinna Maratoni kõikidele distantsidele kestab augusti lõpuni.
Registreerida saab internetiaadressil www.jooks.ee.