Stamina Spordiklubi poolt juba 14. korda korraldatava talvise jooksusündmuse lahutamatuks osaks on jõuludele ja aastalõpule kohaselt ka heategevus. 2016.aasta Vana-aasta jooksul, teatemaratonil ja maratonil osalejad annavad 2,5 eurot rattaõnnetuses liikumisvõime kaotanud Aivo Liksori liikumisseadme fondi ja 2,5 eurot Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuses ravi saavate laste toetuseks.

Vana-aasta jooksu programmis on kolm distantsi: klassikaline maraton ehk 42,195 km, teatemaraton ja 8,4 km pikkune jooks. Lühem distants sobib läbimiseks ka kõigile kepikõnnisõpradele.
Maratonis asuvad favoriitidena starti kahe eelmise aasta võitja Tõnu Lillelaid ja naistest Mari Boikov.

Teatemaraton toimub teist korda ja eelregistreerimise põhjal on oodata väga põnevat võistlust kõigi kavas olevas kolmes kategoorias. Nii mees-, nais- kui ka segatiimides on esindatud mitmed Eesti paremad jooksuklubid. Neli päeva enne võistlust on end kirja pannud juba 85 viieliikmelist tiimi, kus iga osaleja läbi ühe ringi ehk 8,4 km. Maratonil osaleja võib olla ka oma tiimi esimese vahetuse jooksja.

Pika jooksupäeva avavad kell 9.30 maratoonarid ja teatemaratoni avavahetuse jooksjad.

Kell 13.00 antakse start 8,4 km pikkusele jooksule.

Võistluskeskus ja start-finiš asuvad Rocca al Mare kooli parklas ning jooksuring kulgeb Kakumäe kergliikluse teedel.

2016 Vana-aasta jooksu eelregistreerimine lõpeb neljapäeval, 15. detsembril! Juhendid ja registreerimise info: www.stamina.ee/rahvajooks