Mis on Sinu jaoks Euroopa Spordinädala suurim missioon?

Minu jaoks on oluline, et inimesed hindaksid liikumist. Viibiksid võimalikult palju värskes õhus ja looduses ning avastaksid mitmekesiseid võimalusi Eestis liikumiseks.
Inimesed kipuvad järjest rohkem ja rohkem sulgema ennast linnade betoonlabürintidesse, veetma järjest rohkem aega arvutimonitori pingsalt jälgides, kuid tegelikult nad ei ole selleks loodud. Inimesi on aastatuhandeid kannustanud soov liikuda, avastada ümbritsevat maailma ning see ei ole muutunud, ehk jäänud vaid pisut tahaplaanile.

Minu jaoks on oluline, et inimesed hindaksid liikumist. Viibiksid võimalikult palju värskes õhus ja looduses ning avastaksid mitmekesiseid võimalusi Eestis liikumiseks.

Oled rõhutanud, et ärge istuge toas – minge õue?

Oluline on liikuda – aga ma ei soovitaks piirduda ainult siseruumidega ning sealsete treeningvõimalustega. Värske õhk, kaunid loodusvaated annavad liikumisele täiesti teise hoo. Mis seal salata, praegu veel loodus muutub aastas vähemalt 4 korda ja ilmataat muudab ilma sageli 3 korda tunnis. See kõik lisab täiesti ainulaadse liikumisraja praktiliseks igaks treeninguks. Vaevalt et keegi viitsib jõusaali seina kord tunnis värvida.
Eestimaal on liikumis- ja terviseradu, matkateid ning lühikesteks retkedeks sobivaid radu maha märgitud kümneid tuhandeid kilomeetreid – RMK, Eesti Terviserajad ning kohalikud omavalitsused pingutavad selle nimel igapäevaselt. Oleks patt neid liikumiseks mitte kasutada!

Inimesi on aastatuhandeid kannustanud soov liikuda, avastada ümbritsevat maailma ning see ei ole muutunud, ehk jäänud vaid pisut tahaplaanile.
Kunnar Karu
Tagasiteel Meekonjärvile

On taas toimumas Sügisspartakiaad, kus firmad saavad end proovime panna erinevates spordialades, olete end ka registreerinud Spordinädala ürituseks, palun räägi sellest!

Sügisspartakiaad toob spordiväljakule kokku just need ettevõtted, kes hindavad ja panustavad oma töötajate tervisesse ning liikumisse.
Kunnar Karu

Sügisspartakiaad toimub traditsiooniliselt septembri viimasel töönädalal Tallinna erinevates spordikeskustes. Tähtis kindlasti ei ole võit, vaid ikka meeleolukas osavõtt ja uute inimestega tutvumine ning liikumisest sportlike emotsioonide kogemine.

Sügisspartakiaad,

Sügisspartakiaadil on võimalik peale tööpäeva end koos kollektiiviga proovile panna 10 erineval alal terve nädala jooksul. Programmi kuuluvad vägagi erinevad alad – piljardist kardisõiduni ning ujumisest trepijooksuni.
Sügisspartakiaad,

Sügisspartakiaad toob spordiväljakule kokku just need ettevõtted, kes hindavad ja panustavad oma töötajate tervisesse ning liikumisse. Spartakiaadil osalemiseks ei pea olema tippsportlane ning piisab sellest, kui sul on soov liikuda ning olemas julgus panna end mõnel alal proovile – miks mitte ka täiesti uuel spordialal.
Trepijooks ei eelda maratoni vormi ning ei võta aega tunde. See on mõnus viis end proovile panna.
Kunnar Karu

Sel reedel 25. septembril saavad inimesed tulla Viimsisse Põhjakonna trepile trepijooksule, palun ava seda teemat?

Reede õhtul on võimalik kõigil spordisõpradel panna end proovile trepijooksul Viimsis – mis oleks parem kui lõpetada töönädal mõnusalt sportliku väljakutsega? Trepijooks ei eelda maratoni vormi ning ei võta aega tunde. See on mõnus viis end proovile panna. Põhjakonna trepid on ideaalseks kohaks, kus trepijooksu võistlus läbi viia – seal ei ole küll nii palju trepiastmeid kui Tallinna Teletornis, aga sealsed 250 astet pakuvad väljakutse ja võimaluse pingutuseks ka tõsisele spordimehele. Põhjakonna trepp avati Eesti Vabariigi 100 aastapäeval. See pakub vabaduse ja võimaluse trepijooksuks välitingimustes, mis on suurepäraseks viisiks panna punkt Sügisspartakiaadi nädala pikkusele ürituste sarjale. Loodetavasti pakub see kõigile ka motivatsiooni pingutada järgmise spartakiaadini.

Sügisspartakiaad,
Spordinädala alguseks leiab www.spordinädal.ee kalendrist informatsiooni pea 1000 sündmuse osas, mida viivad läbi lasteaiad, koolid, spordiklubid, tööandjad, kohalikud omavalitsused ja teised organisatsioonid.
Sügisspartakiaad,
Sügisspartakiaad,

27. septembril on toimumas Spordinädal raames elamusretk, kuhu on minek?

27. septembril külastame Eesti suuruselt 13. väikesaart Pranglit ning toimumas on järjekordne Elamusretk. Viimati käisid retkelised Pranglil 2014. aastal. Elamusretkelised avastavad 12 kilomeetrise elamusretke käigus Prangli saare kaunist rannajoont, rannamännikuid ning matkaradu. Loomulikult käime ära ka saare kuulsaima vaatamisväärsuse – kohaliku kiriku juures. Prangli on suuruselt just selline, et see sobib suurepäraselt lihtsaks sügisjalutuskäiguks ning pakub võimaluse saada lihtsalt linnakärast eemale. Hetkel on sügis saabumas ning esimesi märke võib juba praegu kohata metsas – lehed on vaikselt värvi muutmas. Aga kui vaadata maapinnale lähemale, siis üle Eesti on praegu tõsine seene uputus! Seega seenekorjamise fännidel tasub kindlasti praegu

27. septembril külastame Eesti suuruselt 13. väikesaart Pranglit ning toimumas on järjekordne Elamusretk.
Kunnar Karu
Kunnar looduses
sammud metsa seada.

Mis on Su enda viimase aja suurimad projektid?

105 km pikkusel matkal kogetud emotsioonid olid nii võimsad, et neist jätkub mulle vist mitmeks sügiskuuks ning need sunnivad liikuma ja ootama õige sügise jõudmist Eestimaale.
Kunnar Karu

Septembri alguses õnnestus mul viia Nipernaadi matkagrupp Põhja-Soome, kaugele üle polaarjoone avastama Lapimaa tundrat ning sealset fenomeni „ruskat“. Ruska – see on nagu sügisvärvide sõda. Lapimaa oli värvunud kollase-, punase- ja oranžikirju rüü alla. Nautisime tõelist värvide lahingut lisaks matkamisele! Igas kasetukas käis hingemattev võitlus ning me olime sattunud rindejoonele parimal võimalikul ajal: roheline oli lahingu ammu kaotanud, kollane oli alla vandumas oranžile ja punasele.
105 km pikkusel matkal kogetud emotsioonid olid nii võimsad, et neist jätkub mulle vist mitmeks sügiskuuks ning need sunnivad liikuma ja ootama õige sügise jõudmist Eestimaale. Sealt saadud motivatsioonilaeng on nii võimas, et väike vihmasabin või näkku puhuv tuuleiil ei vii naeratust näolt ning liikumiskilomeetrid kogunevad ka pimedal sügisõhtul.

Tagasiteel Meekonjärvile

Oled pühendanud suure osa oma elus ja ajast liikumisele, miks, mida see sulle annab?

Liikumine annab mulle võimaluse viibida looduses, nautida sealset vaikust ja rahu. Liikumine pakub väga mitmekesiseid võimalusi avastamaks maailma – erinevad riigid ja kultuurid, erinevad pinna- ja maastikuvormid. Ühtlasi pakub see võimalusi seada endale eesmärke ja neid realiseerida – olgu selleks kas lühikese päevase matkaraja läbimine või mitme nädalane raske mägiekspeditsioon. Eesmärkide saavutamiseks tuleb liikuda ning treeningud Eestimaa mitmekesises looduses pakuvad võimaluse olla terve ning liikuda aastaringselt.

Liikumine annab mulle võimaluse viibida looduses, nautida sealset vaikust ja rahu.
Kunnar Karu

Mida soovid Eestimaalastele Euroopa Spordinädala puhul?

Nautige sügist, minge õue ning unustage vähemalt üheks treeninguks linnakära ja tervitage sügist liikudes looduses!

23. – 30. septembril toimub taas juba kuuendat korda Euroopa Spordinädal, mis kutsub septembri viimasel nädalal kõiki inimesi end rohkem liigutama ja valima tervisliku eluviisi. Sündmust korraldavad Eesti Olümpiakomitee ja Ühendus Sport Kõigile.