Kõnealune koht asub ligi kaks kilomeetrit pärast starti, kui kogu mass on veel koos ning troppi jäämine paljude jaoks väga tülikas.

"Ametlik tee läheb ülesmäkke 45-kraadise kurviga, kuid ma arvan, et ma ei eksi, kui ma ütlen, et ligi tuhat inimest lõikas sealt otse," rääkis maratonil käinud Indrek Mustimets Delfile.

Mustimetsa sõnul ei saanud lõikamine olla juhuslik, vaid need paarsada meetrit taheti võita teadlikult. "Ametlikul rajal on näha, et on ikka suusarada sisse aetud. Selle lõike peal, mis tehti, oli rada kohapeal initsieeritud. Muidugi on sellel lõikamisel ka oma point. Tegemist on tülika kurviga mäkke ja kes see ikka tahab seda tropis võtta. Oma 500 kohta võideti sellega kindlasti," rääkis ta.

Klubi Tartu Maratoni juhatuse esimees Indrek Kelk polnud Delfiga vesteldes kõnealuse juhtumiga kursis, kuid ei imestanud, et osad rahvasportlased sellist võimalust kasutasid. "Kel südamest soov lõigata, see ikka selleks võimaluse leiab," sõnas Kelk.

Kelgu sõnul toob lõikamine reeglite järgi endaga kaasa diskvalifitseerimise, kuid selleks peab olema süütegu fikseeritud foto- või videomaterjali näol. Varasematel aastatel on maratoonareid ka selle eest karistatud, kuid tänavusel aastal ühtegi sellist diskvalifitseerimise juhtumit polnud.