Tartu Neliküritus stardib traditsiooniliselt veebruarikuise suusamaratoniga, kevadel toimuvad jooksu- ja maanteerattamaraton ning hooaja lõpetab septembrikuine maastikurattasõit. Neid, kes veelgi
põnevamat programmi eelistavad, ootavad aga ka suvine rulluisumaraton ning uuest aastast oktoobrikuine Tartu Sügisjooks ja Linnamaraton.

„Tartu Neliküritus käib ühte jalga minu elutõdede ja käitumisega,“ ütleb sarja staažikas osaleja ja tuntud raadiohääl Madis Ligi. 1981.aastast Klubi Tartu Maraton rahvaspordiürituste stardis olev Ligi lähtub sporditegemisel motost: targem on end pidevalt vormis hoida kui hakata end vormi ajama. “Harjutada tasub aasta ringi, siis on ka enesetunne parem. Nii võtangi sportimise ette 2-3 korda nädalas. Võhma aluseks pean jooksu, mida teen sügisel ja varakevadel. Talvel suusatan ning kevadel, suvel ja sügisel väntan maanteel ning metsas,“ kirjeldab Ligi oma aktiivset eluviisi.

Kõik sarja üritused on sobilikud erineva sportliku ettevalmistusega inimestele. Maratonidel saab valida pikema ja lühema distantsi vahel. Lisaks on jooksuüritustel alati võimalus ka kepikõnni kasuks otsustada. Kes harrastajatest aga erilisemaid väljakutseid ootavad, neile on mõeldud uuest aastast esmakordselt korraldatav võistkondlik suusatamise teatemaraton, aga ka augustikuine rulluisusprindivõistlus. Et sportlik aastaring oleks võimalik veeta terve perega, toimub lastele Tartu Mini
Neliküritus. Päev enne põhisõite ootavadki alati kõige pisemaid rajale TILLUsõidud ning juba kooliealisi lapsi MINImaratonid.

SEB Tartu Nelikürituse ning kõikide üksikute maratonide raames peetakse lisaks individuaalarvestusele ka klubide ja firmade arvestust. See annab võimaluse erinevatel kollektiividel, klubidel ja miks mitte ka lihtsalt sõpruskondadel üheskoos sportima tulla. Ka Madis Ligi kinnitab, et üks, mis teda neliküritusel osalema kannustab, on just rõõm ühisest pingutusest. Ligi ja tema sarjas osalevad sõbrad on koondunud Tartu Maraton Dream Teami, üheskoos võetakse ette ka rattamatku, tehakse hooajast kokkuvõtteid, antakse välja rändauhinda.

2011 sportis MTÜ Klubi Tartu Maraton viiel üritusel rekordiliselt 30 490 osalejat, nendest 701 SEB Tartu Nelikürituse kõikidel etappidel.  Lasteüritustel osales kokku 9302 last, neist 400 läbisid Tartu Mini Nelikürituse kõik etapid.