Guinnessi rekordit sihitakse maratonidistantsil kogu jooksu vältel korvpalli põrgatades. Sellise maratonijooksu praegune rekordiomanik on ameeriklane Mark Ott, kes 2010. aastal läbis raja samal ajal palli põrgatades ajaga 3:23.42. SEB Tallinna Maratonil läheb Guinnessi rekordit püüdma viis meest: Reigo Kimmel, Martti Medar, Jarlet Mägi, Mirjo Koit ja Enar Karlson.

"Selleks, et rekordi tõenäosust suurendada ja ka kõiki teisi tublisid osalejaid ergutada, ootame huvilisi raja äärde kaasa elama. Pealtvaatajatel on parimad paigad kaasaelamiseks näiteks Schnelli pargis, Tornide väljakul, Pirita silla juures ja mitmes teises paigas, kus asuvad ka live-kilomeetripunktid, kus jooksjaid ja kõndijaid ergutavad erinevad muusikalised kollektiivid, DJ-d ja tantsutüdrukud," rääkis SEB Tallinna Maratoni peakorraldaja Mati Lilliallik pressiteates.

Tallinna Maratoni maratonidistantsile, kus ühtlasi peetakse Eesti meistrivõistlusi maratonijooksus, antakse start pühapäeval, 8. septembril kell 9. Poolmaratonijooksjad lähevad rajale kell 11.30 ning kell 13.30 alustavad 10 kilomeetri jooksjad ja kõndijad.

Lapsi oodatakse Haribo lastejooksu starti päev varem, 7. septembril kell 14. Traditsiooniliselt lippavad Haribo lastejooksul koos noorte jooksjatega Tibu, Jäpe ja Haribo karu. Lastejooksude registreerimine toimub kohapeal ja osalemine on kõigile tasuta.

Laupäeva, 7. septembri õhtul toimub Vabaduse väljakul Tallinna Maratoni avatseremoonia. Kell 17.30 astub publiku ette legendaarne ansambel Vitamiin, kes on 23-aastase vaheaja järel taas sellises koosseisus avalikkuse ees: solistideks on Marju Länik, Mait Maltis, Joel Steinfeld ja Raul Sepper. Esitamisele tulevad armastatud hitid nagu "Tiigrikutsu", "Linda", "Kauge aeg", "Karikakar" jpt. Kell 18 tutvustatakse jooksu favoriite ja kuulutatakse Tallinna Maraton avatuks. Õhtut, mida saadavad ansambli Vitamiin aegumatud lood, jääb lõpetama suurejooneline ilutulestik RUFilt. Kogu avatseremoonia on kõigile tasuta.

Tallinna Maratoni korraldajad on tänavu valmis vastu võtma rekordiliselt osalejaid. Võistlusele registreerimine jätkub internetis kuni kohtade täitumiseni - maratoni ja poolmaratoni distantsidele registreerumiseks on jäänud 50 kohta, 10 km jooksule ja 10 km käimisele/kepikõnnile 500 kohta.

Viimastele kohtadele on võimalik registreeruda ka Vabaduse väljakul asuvas SEB Tallinna Maratoni infopunktis, mis on avatud 4.-7. septembril ajavahemikus kell 10-19 ning võistluskeskuses võistluspäeva hommikul alates kella 7-st.